De beste tips en ideeën voor een geslaagd examenfeest

Gefeliciteerd met je diploma! Dit is natuurlijk een mooie prestatie die goed gevierd mag worden met een geslaagd examenfeest! Met een leuk examenfeest kun je op een feestende manier de stress van de afgelopen maanden achter je laten en samen met je vrienden het behaalde resultaat vieren.
In dit artikel delen we de leukste ideeën en tips om van jouw examenfeest een onvergetelijk feest te maken. Denk aan leuke entertainment en toffe decoraties in stijl.

Kies de perfecte party locatie

party tent
party tent

Het kiezen van een goede feestlocatie is “the key to succes”. Als je een groot aantal gasten verwacht, is het wellicht interessant om een feestzaal af te huren. Echter kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het feest in je eigen achtertuin te organiseren. Over het algemeen zijn de examens natuurlijk volledig afgerond op het moment dat de zomer bijna voor de deur staat. Een leuk examenfeest in de vorm van een zomers tuinfeestje is dan ideaal.

Hoewel we er stiekem allemaal maar niet over na willen denken, kan het natuurlijk gebeuren dat het, ondanks het mooie seizoen, toch slecht weer wordt, maar je wel al het een en ander voor in de achtertuin geregeld hebt. Geen zorgen! Ga voor een partytent en het probleem is meteen opgelost:)

Voeg een thema toe

Glamour party thema
Glamour party thema

Natuurlijk moet het geslaagd examenfeestje wel een tof thema hebben. Jullie zijn tenslotte geslaagd, dus mag het feest wel wat specialer zijn dan een standaard huisfeestje, toch! Een themafeest voegt een extra dosis plezier en opwinding toe aan je examenfeest.

Een leuk thema dat perfect past bij een geslaagd examenfeest, is een glamour-party. Dit komt vooral vanwege de chique uitstraling dat het thema met zich meebrengt. Maar, op het moment dat iedereen geslaagd is, is het vaak al heerlijk weer. Een zomers themafeestje in de vorm van een tropische Hawaii party is dan ook een goede optie. Het past immers helemaal in het seizoen. Met een aantal leuke geslaagd-decoraties kun je vervolgens het zomerse thema ook uitbreiden zodat het ook de “geslaagde” vibe meekrijgt.

Maak een geslaagde uitnodiging

Examenfeest uitnodiging
Examenfeest uitnodiging

Iedereen is geslaagd en je wilt op dat moment zo snel mogelijk wat gasten uitnodigen voor een tof feestje. We kunnen dan ook goed begrijpen dat je geen zin hebt om een ouderwetse uitnodiging per post te gaan versturen. Geen zorgen! Online maak je tegenwoordig in een handomdraai een digitale uitnodiging, die je met een aantal klikken helemaal in stijl van een geslaagd examenfeest kunt maken. Tevreden? Even een massa-verzendlijst maken op Whatsapp en klaar is kees!

Zorg voor party muziek

Vrienden dansen op muziek
Vrienden dansen op muziek

Muziek is natuurlijk het allerbelangrijkste voor een geslaagd examenfeest. Zorg voor een goede draadloze party speaker en stel vervolgens zelf een leuke afspeellijst samen met de meest populaire hits van het moment, of maak een gezamenlijke afspeellijst aan, zodat iedereen zelf nummer kan toevoegen.
Wil je toch wat groter uitpakken? Overweeg dan om een DJ of een band in te huren om live muziek te verzorgen.

Plan leuke activiteiten

Karaoke microfoons
Karaoke

Een feestje is past “Geslaagd” zodra er een aantal leuke activiteiten worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een beerpong wedstrijd, waarbij je met een beerpongtafel, wat redcups en ballen en een scoreboard gegarandeerd een hoop gasten tegen elkaar laat strijden voor de titel.
Ook kun je denken om een leuke karaoke-wedstrijd toe te voegen aan het geslaagde examenfeest. De stress is weg en de blijdschap is hoog. Tijd om die blijdschap terug te laten komen in de mooie zangkunsten van de gasten:).

Natuurlijk moet dit een feest worden waar jullie over jaren nog met een dikke glimlach op terugkijken. Een aantal leuke herinneringen van deze avond in de vorm van grappige foto’s mogen dan ook niet ontbreken. Iedereen zelf foto’s laten maken? Nehhh, dat is zo basic! Overweeg om een photobooth te huren! Iedereen krijgt direct de gemaakte foto afgedrukt en je kunt er allemaal leuke geslaagde examenfeest kekwisieten aan toe voegen. Veel leuker dan wat gemaakte foto’s die je alleen digitaal hebt, toch!?

Zorg voor drinken en snacks

Verschillende party snacks
Verschillende party snacks

Bij een leuk geslaagd examenfeest horen natuurlijk ook drankjes en lekkere snacks. Zorg voor een goede mix van hartige en zoete snacks die gemakkelijk te maken en te eten zijn, zoals lekkere airfryer snacks, pizza’s en chips. Vergeet niet om ook vegetarische en veganistische opties aan te bieden voor gasten met speciale wensen.
Voor drankjes kun je een mix van zowel alcoholische drankjes (voor de 18 plussers onder ons, zoals bier, wijn en cocktails) als non-alcoholische drankjes aanbieden (zoals verschillende soorten frisdrank).

Versier de feestlocatie

Geslaagd versiering
Geslaagd versiering

De feestlocatie moet natuurlijk wel helemaal in stijl worden versiert. Heb je een thema gekozen? Dan is het van belang om dit thema goed terug te laten komen in de decoratie van het feest. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een lekker zomers thema? Denk dan aan kleurrijke zomerse slingers, opblaasbare palmbomen, strandballen en misschien wel een klein opblaasbaar zwembad. Maar, vergeet natuurlijk niet om ook de geslaagde examenfeest-stijl terug te laten komen in de versiering. Geef iedereen een afstudeerhoed, en maak gebruik van andere leuke geslaagd-decoraties.

Maak een Snapchat Filter

Snapchat selfie
Snapchat selfie maken

Ondanks dat het natuurlijk het allerleukste is om gebruik te maken van een photobooth voor het maken van foto’s (of een leuke polaroid camera), maakt iedereen tegenwoordig ook veel gebruik van Snapchat. Overweeg daarom om een toffe Snapchat filter te maken voor het feest. Je kunt dit gemakkelijk in een handomdraai helemaal naar jouw wens ontwerpen. Iedereen die leuke Snaps heeft gemaakt, kan vervolgens jouw filter aan de foto of video toevoegen. Leuk voor de herinneringen!

Houd het veilig en verantwoord

Hoewel het belangrijk is om plezier te hebben, moet veiligheid altijd de hoogste prioriteit hebben. Zorg voor voldoende non-alcoholische drankjes voor gasten die niet willen drinken of nog geen 18 jaar oud zijn. Moedig verantwoordelijk drinken aan en bied alternatieven drankjes aan, zoals mocktails of alcoholvrije cocktails. Uiteindelijk is het natuurlijk de eindverantwoordelijkheid van jou als feestorganisator!

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *