Flower Power Themafeest

Hippie
Kleding

Hippie
Accessoires

Hippie
Decoratie

Flower Power als thema

Terug naar de jaren 60 en de begin jaren 70. De tijd met de opkomst van de zogeheten “hippiecultuur”. De hippiecultuur stond voor aandacht over wereldwijde milieuvervuiling, het verzet tegen wereldwijd geweld en het volop genieten van het leven van nu. Ook de bekende grote bloemen (flower power), het Peace-teken, de kleurrijke hippie kleding, het lange haar met haarbanden, de hippiebusjes en melancholische muziek zijn veelal kenmerken die doen denken aan deze hippietijd. Het was een tijd waar men volop genoot van het leven, van de liefde en van de vele hippe festivals, die wereldwijd werden georganiseerd.
Zoals je begrijpt vormt dit ook een perfect thema voor een leuk en gezellig feestje. Een feestje vol met fleurige kleding en kleurrijke versiering met veel bloemen en de bekende peace logo’s.

Kleurrijke Dresscode

Wellicht vraag je je af wat nou de perfecte kledingstijl is voor een Flower Power themafeest. Kleurrijke, fleurige kleding in wijde maten was de kledingstijl die gedragen werd in de bekende hippietijd rond de jaren 60 en 70. Perfect voor dit themafeest dus! Ook was het lange haar met een haarband een populair kapsel in deze tijd.

Kijk eerst eens rond in je eigen kledingkast. Wellicht vind je hier een aantal leuke kledingstukken die samen zorgen voor een leuk stereotype hippie-outfit. Mocht je dit niet hebben, dan vind je op deze website een selectie van de beste hippie kleding. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke blouses en wijde broeken met bloemenprint. Verder vind je er de beste hippie pruiken en de leukste hippie brillen en haarbanden. Nieuwsgierig? Neem gauw een kijkje!

Flower Power Decoraties

Bij een Flower Power themafeest hoort natuurlijk kleurrijke versiering. Kleurrijke slingers met peace logo’s, grote muurdecoraties, verschillende kleuren ballonnen, synthetische bloemetjes en bekers in hippie stijl zijn perfecte voorbeelden van decoratie voor een geslaagd hippie themafeest.
Uiteraard mogen de leuke momenten van de hippie party niet vergeten worden. Foto’s maken is daarom zeker een must. Maak ergens in huis een mooie kleurrijke hoek en leg er een aantal leuke hippie Photobooth-sets bij. Op deze manier creëer je een leuke Photobooth, die na afloop van het feest gegarandeerd zorgt voor een hoop leuke foto’s.