Photobooth huren? Hier moet je op letten

Geef je binnenkort een feestje? Dan moeten de leuke momenten natuurlijk wel worden vastgelegd. Echter is het maken van foto’s iets waar we niet direct over nadenken, want we zijn nou eenmaal aan het genieten van de gezelligheid die het feest met zich meebrengt. En logisch natuurlijk! Wel zorgen die foto’s voor leuke herinneringen waar we allemaal over een tijd met een grote glimlach aan terug kunnen denken. 

Hoe zorg je er nu voor dat die foto’s er wel komen? Je kunt natuurlijk zelf de leuke momenten vastleggen of een fotograaf inhuren, maar in onze ogen kan het toch een stuk leuker en origineler aangepakt worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe photobooth huren?!

Wat is een Photobooth?

Een photobooth is hokje waarin je samen met je beste vrienden leuke foto’s kunt maken, die vervolgens worden afgedrukt en meegenomen kunnen worden.
Je hebt zo’n photobooth vast wel eens op een druk station of winkelcentrum gezien. Tegen betaling kun je dan een foto laten schieten, die vervolgens met een leuk fotoframe wordt afgedrukt.

Waarom een Photobooth op een feestje?

Wellicht vraag je je af; waarom zou ik een photobooth huren als iedereen gewoon een smartphone heeft met een mooie camera erop. Tegenwoordig kunnen die camera’s namelijk de mooiste foto’s maken. We begrijpen je gedachte volkomen! Echter brengt een photobooth een aantal leuke voordelen met zich mee:

 • Een afgedrukte foto
  Allereerst worden de gemaakte foto’s in een photobooth meteen afgedrukt. Je kunt deze foto’s dus direct meenemen en overal ophangen. Een mooie afgedrukte herinnering, die net even wat anders is dan die “standaard” digitale foto’s.

 • Extra contacten
  Een photobooth is het perfecte middel om de eventuele ongemakken weg te halen. Het zorgt namelijk voor extra contact op het feest. Als sommige mensen elkaar niet kennen, dan is het maken van een grappige foto samen in de photobooth een ideale ijsbreker.

 • Entertainment
  Buiten het feit dat het zorgt voor extra onderling contact, zorgt een photobooth ook voor extra entertainment. Naast de “standaard” gesprekken en het dansen en meezingen, hebben de feestgangers nog iets extra’s te doen, wat niet standaard op elk feestje aanwezig is. Het zorgt gegarandeerd voor een hoop lol en gezelligheid.

 • Gepersonaliseerd kader
  Vaak kunnen de foto’s op de strips afgedrukt worden in een gepersonaliseerde fotokader. Je kunt ze als het ware “customizen”. Wanneer er een bepaald thema is gebonden aan het feest, kan dit met een gepersonaliseerd kader mooi terug komen op de afgedrukte foto’s. Denk bijvoorbeeld aan een leuke achtergrond, een grappige tekst of een logo.

Een Photobooth huren. Waar moet je op letten?

Photobooths zijn er in alle vormen en maten. Zo heb je onder andere fotospiegels, fotozuilen, de bekende fotohokjes en complete fotobusjes. Mocht je geïnteresseerd zijn in het huren van een photobooth, dan is het goed om verschillende soorten photobooths te bekijken en deze ook bij verschillende aanbieder met elkaar te vergelijken.
Buiten de prijs zijn ook andere factoren van belang om mee te nemen wanneer je besluit om een photobooth te huren. Waar moet een photobooth volgens jou bijvoorbeeld aan voldoen? En welke voorwaarden moet deze dan hebben? Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid tot het personaliseren van de fotokaders en de huurtermijn. Je wilt immers niet dat de photobooth niet voldoet aan jouw verwachtingen en je hier pas tijdens het feest achter komt. Neem daarom ook de onderstaande punten mee wanneer je een photobooth gaat huren.

Belangrijke punten

 • De huurtermijn
  Vaak kun je een photobooth huren voor een gehele dag of avond, zonder dat er een vast aantal uur aan verbonden zit (bijvoorbeeld een vastgestelde tijd van 4 uur). Echter zit er bij sommige photobooths standaard een begeleider bij, of kan deze extra bijgeboekt worden.  Deze worden dan verhuurd voor een vast aantal uur. Gaat het feestje door en zijn de gasten nog niet uitgeshoot na de afgesproken huurtermijn van een aantal uur? Dan kan de prijs hierna snel oplopen. Het is daarom goed om te letten op de huurtermijn en de mogelijke voorwaarden voor het verlengen.

 • Foto- en printkwaliteit
  Uiteraard is de fotokwaliteit super belangrijk bij een photobooth. Je wilt natuurlijk scherpe foto’s hebben. Bij vrijwel elk feestje is weinig licht aanwezig (op de feestverlichting na). De foto moet dan ook goed belicht zijn in het donker. Het is daarom goed om na te gaan wat voor een soort camera in de photobooth gebruikt wordt en of de foto’s ook in donkere ruimtes van goede kwaliteit zijn.

 • Afgedrukte foto’s of digitaal?
  Vaak zijn photobooths voorzien van een functie waarmee de foto’s direct kunnen worden afgedrukt. Belangrijk is om na te gaan of er tijdens de vastgestelde huurtermijn onbeperkt foto’s geprint kunnen worden, of dat er een maximum hoeveelheid aan vast zit.
  Daarnaast is het leuk om de foto’s ook digitaal te hebben, zodat je deze makkelijk kan delen op Social Media. Een foto maken van een geprinte foto zal natuurlijk nooit van mooie kwaliteit zijn. Ga daarom na of de betreffende photobooth alleen de foto’s afdrukt, alleen digitaal naar je toe stuurt of is voorzien van beide functies.

 • Photobooth-accessoires
  Sommige aanbieders leveren standaard photobooth-accessoires mee bij de verhuur. Denk bijvoorbeeld aan die bekende snorren en hoeden die je met een stok kunt vasthouden tijdens het maken van een foto. Uiteraard is dit niet altijd het geval. Ga daarom na of dit is inbegrepen en van welke kwaliteit dit dan is. Gaat het om makkelijke papieren accessoires die snel hun kwaliteit verliezen, of zijn de accessoires van een hogere kwaliteit, die gegarandeerd de avond overleven.

 • Zelf bedienen of met een begeleider?
  Sommige photobooths zijn super gemakkelijk te bedienen. Echter, zoals je net al las, zijn er ook photobooths die standaard door iemand worden bedient. Deze persoon bouwt de booth op en zorgt er ook voor dat het apparaat juist wordt gebruikt. Ook kan hij/zij eventueel ingrijpen bij technische fouten. Daarnaast zijn deze personen vaak ook entertainers, die de eventuele ongemakken op het feest meteen weg weten te halen en iedereen kunnen overhalen om gekke bekken te trekken in de booth.
  Kortom, is een simpele zelf-bedienbare photobooth voldoende en weet jij zeker dat je gasten continu in de booth zullen staan? Of denk je dat een begeleider die ook een beetje kan entertainen toch wel handig kan zijn?

 • Formaat van de Photobooth
  Uiteraard is de afmeting van de photobooth ook erg belangrijk. Wellicht heb jij al een mogelijke ruimte in gedachte voor een photobooth en zoek je naar een variant die daar (nadat deze in elkaar is gezet) precies past.
  Of misschien is de feestruimte wel groot genoeg, maar moet je de photobooth zelf ophalen. De de onderdelen van de photobooth moeten dan wel passen in een busje of auto.

 • Leveringsvoorwaarden
  Bekijk de leveringsvoorwaarden. Wordt de photobooth voor een eventuele meerprijs geleverd en ook weer opgehaald door de aanbieder? Of kun je op mogelijke bijkomende kosten besparen door ‘m zelf op te halen en terug te brengen?

Photobooth huren? Op de vergelijkingssite www.photobooths-huren.nl vind je verschillende photobooths van verschillende aanbieders. Hier vind je gegarandeerd een geschikte photobooth die voldoet aan jouw wensen.

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *