Afterparty thuis organiseren? In een paar stappen geregeld!

Hebben jij en je vrienden binnenkort een feestje en zijn jullie van plan om daarna door te feesten? Organiseer dan een toffe afterparty! In dit artikel hebben we een stappenplan gemaakt waarmee jij thuis een geslaagde afterparty kunt organiseren. 
Is het feestje bijna afgelopen en is spontaan het idee ontstaan om nog door te feesten? Ook dan hebben we een kort stappenplan gemaakt waarmee jij binnen no-time een geslaagde last-minute afterparty organiseert. Lees gauw verder! 

Afterparty voorbereiden in 5 stappen

Om een leuke afterparty te kunnen organiseren is het van belang om een aantal belangrijke punten te regelen voordat jij en je vrienden naar een feest gaan. Alleen op die manier kunnen jij en je vrienden na het feesten nog lekker doorfeesten zonder dat er last-minute nog het een en ander geregeld moet worden. Hieronder vind je vijf opeenvolgende stappen waarmee de afterparty 100% zal slagen!

Stap 1: Maak een gezamenlijke afspeellijst

De eerste stap in de voorbereiding voor een perfecte afterparty is natuurlijk een goede afspeellijst. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant-en-klare afspeellijst op een van de bekende streamingdiensten, maar je kunt ook gemakkelijk een gezamenlijke afspeellijst maken. Op die manier kan iedereen zijn of haar favoriete tracks toevoegen aan de afspeellijst, waardoor je binnen no-time een goed gevulde afspeellijst hebt die helemaal aansluit op jullie wensen.
Benieuwd hoe? Ontdek hier hoe je bij elke streamingdienst een gezamenlijke afspeellijst maakt.

Stap 2: Zorg voor een goede (party) speaker

Heb je thuis een goede (party)speaker? Super! Als het een draadloze party speaker is, zorg dan dat je ‘m van te voren hebt opgeladen.
Mocht je nou nog geen (party)speaker hebben en toch al op zoek zijn naar een goede party speaker, bekijk dan onze lijst met per prijsklasse de beste party speakers. Zo weet jij zeker dat de muziek van goede kwaliteit zal zijn.

Stap 3: Haal een partylamp in huis

Bij een feestje hoort natuurlijk leuke feestverlichting. Zo ook bij een afterparty! Wist je dat je al een goede partylamp hebt voor rond de 20 euro? Ontdek de top 5 beste discolampen die jouw party voorzien van een perfecte lichtshow 

Stap 4: Verzamel leuke drankspellen

Dansend verder feesten of op een lager pitje chillen? Zorg dat beide mogelijk is. Maak ruimte om te dansen door de stoelen aan de kant te schuiven en ga ondertussen ook op zoek naar wat leuke drankspellen zodat je vrienden ook relaxend door kunnen op de afterparty zonder in slaap te vallen. Benieuwd welke drankspellen nou écht leuk zijn? Ontdek onze lijst met de beste drankspellen 

Stap 5: Zorg voor makkelijke snacks en wat drank

En dan tot slot; zorg voor wat snacks en drank. Een afterparty is natuurlijk pas helemaal compleet met wat lekkere snacks en drankjes. Wees er natuurlijk wel van bewust dat je niet te veel drank inslaat.  Jij en je vrienden komen natuurlijk al af van een ander feestje. 
Wat betreft snacks; houdt het lekker simpel. Zorg bijvoorbeeld voor chips en eventueel wat nootjes. Uiteraard kunnen wat diepvriespizza’s ook geen kwaad ;).  

Last-minute afterparty organiseren? Zó gefixt!

Je staat op een feestje maar het einde is al langzaam in zicht. Jij en je vrienden hebben eigenlijk nog wel zin om door te halen. “Bij wie is de after?” gaat al rond. Je hebt bedacht dat de after bij jou kan maar wil niet het risico lopen dat het een flinke domper gaat worden. Begrijpelijk, maar geen zorgen! Met de onderstaande tips wordt jouw last-minute afterparty gegarandeerd een succes. 

Regel dit onderweg naar huis

 • Stap 1: Zoek naar een goede afterparty afspeellijst
  De eerste stap die je onderweg naar huis moet nemen is het zoeken naar een goede muziek afspeellijst. Heb je een Spotify account en houden jij en je vrienden bijvoorbeeld van techno muziek? Zoek dan simpelweg op Spotify naar “techno afterparty”. Binnen no-time verschijnen tal van verschillende afspeellijsten die perfect zijn voor een afterparty. 
  Kortom; Spotify openen en in de zoekbalk jouw favoriete muziekgenre typen, gevolgd door “afterparty”.

 • Stap 2: Ga na of je thuis nog drank & snacks hebt
  Wat nummertjes aangeklikt en tevreden met de afspeellijst? Super! Bedenk even of je thuis nog wat bier, wijn of andere drank hebt staan en of je ook wat snacks in de kast hebt liggen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat iedereen straks bij je binnen is, maar dat je hen niks kan geven.

  Niks in huis? Vraag dan even na bij je vrienden die in de buurt wonen wie thuis nog wat heeft liggen en kijk vast online via bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl of je binnen nu en korte tijd nog wat kunt bestellen. Pizza’s doen het altijd goed! 

 • Stap 3: Kies alvast wat leuke drankspellen uit
  De drank en de snacks thuis liggen of iets kunnen regelen? Top! Hoogstwaarschijnlijk gaan jullie straks gewoon verder dansen, maar wellicht hebben een aantal vrienden zin om gewoon te chillen en misschien een leuk spelletje te spelen. Een leuk drankspelletje kan nooit kwaad! Ontdek hier de leukste drankspellen voor een feestje thuis.

Regel dit als je thuis aankomt

 • Stap 4: Sluit een speaker aan
  Thuis aangekomen en de voorgaande punten geregeld? Sluit dan meteen de muziek aan op een party speaker of op de tv-box. Hoe sneller de muziek, hoe beter de sfeer erin blijft!

 • Stap 5: Heb je feestverlichting thuis? Sluit het aan!
  En dan tot slot; feestverlichting. Als je thuis iets van leuke discoverlichting hebt liggen, sluit deze dan meteen aan. Naast muziek is wat sfeerverlichting altijd perfect tijdens een (after)party. 

Verkrijgbaar bij:

bol.com
blokker.nl
Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *