Themafeest Organiseren

Leuk dat je van plan bent om zelf een leuk themafeest te organiseren. Je zal vast al aan het nadenken zijn geweest over de gastenlijst, het kiezen van een thema, het zoeken van de juiste decoratie, het kiezen van de goede muziek en het maken van de boodschappenlijst. Kortom, een hele hoop regelwerk en misschien wel wat bijkomende hoofdpijn. We willen je er dan ook graag een handje bij helpen!

Themafeest organiseren in 7 stappen

Nee, we gaan niet een op maat gemaakt themafeest voor je organiseren. Dat kost jou ook geld en dat geld kan je in onze ogen beter gebruiken voor een tof outfit en leuke decoraties om je huis in stijl aan te kleden.

Hoe helpen wij je dan? Dit doen we door jou via onderstaand stappenplan de juiste informatie te geven zodat jij gemakkelijk zelf een themafeest kan organiseren en niks over het hoofd ziet. Hier wordt stap voor stap uitgelegd waar je aan moet denken bij het organiseren van een themafeest. Bij elke stap volgt automatisch een uitleg. Zo houd je wat meer structuur tijdens het regelwerk. Je kan het zien als een soort super handige boodschappenlijst, speciaal voor organiseren van een themafeest. Handig toch!? 

Stap 1: Themafeest Kiezen

Kies een thema

“Hartstikke leuk, die themafeestjes, maar het zijn er zoveel. Welke moet ik kiezen?”. Dit is iets wat we regelmatig om ons heen horen. Logisch natuurlijk, want het zijn er genoeg. Om je een handje op weg te helpen, hebben wij de leukste themafeesten voor jou op een rij gezet. Bij elk themafeest hebben we kort en bondig neergezet hoe het vorm gegeven kan worden. Zo krijg jij een idee of het wat voor jou is.

Bekijk de verschillende themafeesten

Stap 2: Gastenlijst Maken

Maak een gastenlijst

De gastenlijst, het spreekt voor zich maar het is misschien wel een van de belangrijkste elementen zodra je zelf een themafeest gaat organiseren. Uiteraard is dit ook een belangrijke stap alvorens je uitnodigingen maakt en verstuurd. 

Stap 3: Digitale Uitnodiging Maken

Ontwerp een leuke uitnodiging

Je weet nu welk themafeest je gaat organiseren en wie je wilt gaan uitnodigen. Mooi! Het is nu tijd om de uitnodigingen te gaan maken. Belangrijk is om een uitnodiging te maken die ook goed aansluit op jouw thema. De lay-out is dus belangrijk! Vermeld goed om welk thema het gaat en wat er van je gasten wordt verwacht. Denk hierbij dus aan de vermelding van de dress-code. Vergeet natuurlijk ook niet de datum en tijd:).

Lees hier hoe je een digitale uitnodiging maakt

Stap 4: Thema Outfit Kiezen

Kies een leuke outfit

Het thema staat en de uitnodigingen zijn verstuurd. Nu is het tijd om zelf op zoek te gaan naar een passend kostuum/outfit. Het allerleukste is natuurlijk om zelf over de top verkleed te gaan. In ons thema-overzicht hebben we per themafeest de grappigste en meest ‘over-de-top’ kostuums en outfits geselecteerd. Zo heb jij straks gegarandeerd een hoop lachende mensen om je heen.

Bekijk hier de thema’s met bijbehorende outfits.

Stap 5: Thema Decoratie Kiezen

Vind bijpassende versiering

Om ervoor te zorgen dat je themafeest een feest wordt om nooit te vergeten, is de juiste aankleding natuurlijk belangrijk. Een halloweenparty zonder een ‘spooky’ uiterlijk is natuurlijk vrij kansloos..
Maar hoe vind je dan nu de juiste decoratie voor je gekozen themafeest? Heel simpel; via onze decoratiepagina. Op deze pagina staan de leukste items voor ieder themafeest die zorgen voor een groot succes.

Stap 6: Boodschappenlijst Maken

Maak een boodschappenlijstje

Super! Het regelen van jouw leuke themafeest zit er bijna op. Er is nog wel een belangrijk agendapunt; de boodschappen. Uiteraard zal je zelf even moeten puzzelen hoeveel je van wat nodig hebt, maar om je alvast op weg te helpen hebben we hieronder wat belangrijke punten voor je op een rij gezet.

 • Algemeen:
  Vuilniszakken
  vaatdoeken
  Asbak

 • Dranken:
  (Alcoholvrij) (speciaal) bier
  Wijn (rood/wit)
  Sterke drank
  Frisdrank
  Ijsblokjes

 • Hapjes:
  Nootjes
  Chips
  Bittergarnituur
  Sausjes (Mayo/Ketchup etc.)

 • Meubilair:
  Stoelen
  (Sta)tafels
  Tafelkleden/hoezen (zie decoratie-pagina)

 • Verlichting:
  Feestverlichting
  Verlengsnoer
  Kaarsen
  Lucifers/aanstekers
  (Tuin)lampjes

 • Servies:
  Glazen
  Redcups (bierpong)
  Rietjes
  (Wegwerp)bestek
  Bieropener
  Kurkentrekker
  Servetten
  Schaaltjes
Stap 7: Playlist Maken

Stel een muzieklijst samen

Heb je een typisch muziekthema gekozen, zoals Hollandse Avond, Après-Ski of Disco-Fever? Dan kun je bijvoorbeeld via Spotify met de zoekfunctie de juiste afspeelijsten vinden. Heb je nou een ander thema gekozen waar de muzieksoort niet belangrijk is, zoals een Black&White party of een Animal Party? Maak dan een gezamenlijke afspeellijst aan, waarbij je de gasten via Whatsapp kan uitnodigen en nummers kan laten toevoegen. Zo ontstaat een hele diverse muzieklijst waar voor ieder wat wils bij zit. Ideaal toch?

Zo maak je een (gezamenlijke) afspeellijst

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Dan horen we dat natuurlijk graag van je. Via het contactformulier kun je met ons in contact komen. Nadat wij jouw vraag hebben ontvangen, zullen wij er alles aan doen om je zo snel mogelijk te helpen en van de juiste informatie te voorzien.