Hollandse Avond

Hollandse
Kleding

Hollandse
Accessoires

Hollandse
Decoratie

Wat is een Hollands thema feest?

Bij het woord “Holland” denken we al snel aan de échte clichés waar ons land om bekend staat; de typische molens, de houten klompen, de mooie kleurrijke tulpen en de grote Goudse kazen. Ook past de Hollandse volksmuziek mooi in dit straatje. Die échte clichés zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar een gezellige Hollandse avond, hoe ziet dat er eigenlijk uit? 
Een Hollands themafeest is een gezellig feest waarbij je samen met vrienden en familie geniet van de grootste Nederlandse hits onder het genot van een heerlijk biertje van eigen bodem en een hoop lekkere Hollandse snacks, zoals bitterballen en frikandellen. Verder is de feestlocatie natuurlijk aangekleed met de eerdergenoemde grootste Hollandse Clichés: veel decoratie met veel oranje versiering, Delftsblauwe decoratie, klompen, kleurrijke (nep) tulpen en ga zo maar door. Zoals je begrijpt zorgt een Hollands feestje voor een hoop oer-Hollandse gezelligheid.

Dresscode Hollandse avond

Het allerleukste bij een Hollands themafeest is natuurlijk wanneer alle gasten zich kleden met de stereotypen oud Hollandse kleding. Voor de dames zijn Delftsblauwe jurken of een Volendams kostuum perfect als dresscode. Voor de heren zijn een Delftsblauw pak, een Delftsblauwe lederhose of een Volendams kostuum de juiste outfits voor een gezellige Hollandse avond. Mocht je jezelf niet helemaal comfortabel voelen in zo’n stereotype kostuum, dan is een kleding met oranje of rood, wit en blauwe tinten natuurlijk ook perfect! Om jou zo goed mogelijk te laten verschijnen op het Hollandse themafeest, hebben we een selectie met de beste Hollandse kostuums en outfits.

Hollandse feestdecoratie

Met de aankleding van een Hollands themafeest kan je een hoop kanten op. Hierbij geldt; als het maar lekker Hollands is. Laat al die genoemde clichés terugkomen in de versiering van jouw feestlocatie. Hierbij kun je denken aan klompen aan de muur, oranje slingers, oranje ballonnen, Hollandse vlaggen, nep-kazen en nep-tulpen. Natuurlijk mogen de leuke momenten van deze gezellige avond niet worden vergeten. Met een aantal leuke Hollandse photobooth-accessoires worden er gedurende de avond gegarandeerd een hoop sfeervolle foto’s gemaakt, die zorgen voor leuke herinneringen.

Hollandse feestmuziek

Misschien wel het allerbelangrijkste van een Hollands feestje is natuurlijk de muziek. Lekker meezingen met de beste Hollandse meezingers. Denk hierbij aan grote nummers als Kleine Jongen, Bloed, Zweet en Tranen en Uit M’n Bol van André Hazes. Ook de grootste hits van Django Wagner, Tino Martin, Frans Duijts, Rene Froger en Jan Smit mogen natuurlijk niet ontbreken.
Voor een onvergetelijke Hollandse avond vind je hier een perfecte muzieklijst op Spotify, waarmee het een feest wordt om nooit meer te vergeten.