Een ballonnenboog maken doe je zó! (Stappenplan)

Organiseer je binnenkort een themafeestje, een surpriseparty of misschien wel een bruiloft? Dan mag een echte eye-catcher natuurlijk niet ontbreken! Wat dacht je van een mooie ballonnenboog? Een ballonnenboog is namelijk altijd een schot in de roos en je hebt het overigens zo gefixt!
In dit artikel hebben we een stappenplan gemaakt waarmee jij zelf een mooie ballonnenboog kan maken! Lees gauw verder!

Stap 1: Materialen verzamelen

Om goed van start te kunnen gaan is het natuurlijk van belang om eerst de juiste spullen bij elkaar te verzamelen. Hieronder vind je puntsgewijs wat je nodig hebt om een ballonnenboog te maken.

 • Ballonnen: Het allerbelangrijkste natuurlijk; ballonnen! Heeft het feest een bepaald thema? Is het bijvoorbeeld een bruiloft voor je beste vriend of vriendin? Of gaat het om een bepaald kleurenthema? Wat het ook is; zorg voor een hoop ballonnen in de juiste stijl.

  Meteen 100 stuks nodig? Ontdek het hier!

 • Ballonpomp: Met een ballonnenpomp maak je het opblazen van de ballonnen een stuk makkelijker en sneller. En ohja; je wordt ook niet zo snel duizelig;).
  Organiseer je het feest samen met wat meer mensen? Dan kun je natuurlijk ook even een kwartier gezamenlijk zoveel mogelijk ballonnen opblazen. Dat scheelt natuurlijk ook een hoop tijd.

  Ontdek hier de ideale elektrische pomp!

 • Ballonstrip of ballonboogframe: Natuurlijk moeten de ballonnen ergens aan vast gemaakt worden. Een ballonboogframe is een metalen frame waaraan je de ballonnen kunt hangen. De ronde bekende boogvorm heb je dan al.

 • Kartonnen doos: Jup, je leest het goed en wellicht vraag je je ook meteen af waarom je in hemelsnaam een kartonnen doos nodig hebt. Nou; de ballonnen moeten natuurlijk wel allemaal dezelfde grootte hebben. Hier over meer in stap 2!

 • Lint of visdraad: Gebruik dit om de ballonnen aan de strip of het frame te bevestigen.

 • Eventuele extra decoraties: Denk aan bloemen, linten, tule, of andere decoraties om je boog te versieren.

Stap 2: Gat in doos maken

Om ervoor te zorgen dat alle ballonnen ook daadwerkelijk dezelfde grootte krijgen, is het van belang om een gat in de bovenkant van de doos te maken. Denk aan een grootte van ongeveer ±20cm. Zo kun je straks bij het opblazen elke ballon even kort meten in de gemaakte mal. Op die manier zullen ze ook allemaal dezelfde grootte hebben.

Stap 3: Ballonnen opblazen & clusters maken

Pak de ballonpomp om de ballonnen op te blazen. Geen ballonpomp? Even je organisatorische hulp inschakelen kan natuurlijk ook!

Vervolgens is het de bedoeling om zogeheten “clusters” te maken. Dit zijn een viertal ballonnen die in elkaar zijn gedraaid. Hierbij is het van belang dat je ze wel even groot opblaast. Een cluster maak je door eerst twee ballonnen op te blazen en aan elkaar te knopen. Vervolgens blaas je nog twee ballonnen op (bijvoorbeeld twee andere kleuren) en draai je deze twee met de andere twee ballonnen in elkaar.
Gelukt? Herhaal dit totdat je denkt dat de boog geheel gevuld kan worden.

Stap 4: Maak de boogvorm

De volgende stap is om de boog te maken. Volg goed de instructies van de ballonboogframe zodat je het frame in de juiste vorm krijgt.
Zorg er daarnaast voor dat je een stevige basis legt door het frame goed vast te houden. Vaak hebben de kant-en-klare ballonnenboogframes een bijbehorende “basis” waar je de boog in vast kunt zetten. Zo blijft ‘ie makkelijk op z’n plek staan.

Stap 5: Bevestig de ballonnen

Begin met het bevestigen van de ballonnen aan het frame. Pak één voor één een “cluster” (dus de vier aan elkaar gemaakte ballonnen) en plaats deze om de boog heen en maak ze goed vast met lint of clips (vaak wordt dat ook bij een ballonframe meegegeven).
Zorg ervoor dat je de clusters goed tegen elkaar aandrukt. Wees creatief met de kleuren om een interessant en aantrekkelijk ontwerp te creëren.

Stap 6: Voeg extra decoraties toe (Optioneel)

Wil je je ballonnenboog wat extra flair geven? Overweeg dan om extra decoraties toe te voegen, zoals bloemen of linten. Bevestig ze eenvoudig aan de boog met behulp van plakband of natuurlijk leuke linten voor een extra feestelijke uitstraling.

Conclusie

Met een ballonnenboog voeg je een extra touch toe aan elk feest! Met slechts een paar eenvoudige materialen en een beetje creativiteit kun je een super mooie decoratie creëren die je gasten geweldig zullen vinden.
Dus waar wacht je nog op? Haal die ballonnen tevoorschijn en maak je eigen ballonnenboog! Veel plezier!

Verkrijgbaar bij:

bol.com
blokker.nl

Verkrijgbaar bij:

bol.com
blokker.nl
Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *