Timemachine Party

Artiesten
Kostuums

Muziek
Decoratie

Wat is een Timemachine Party?

Een Timemachine Party is een gezellig feest waarbij de muziek centraal staat. Tijdens dit themafeest maak je een reis door de verschillende muziekstijlen van de afgelopen decennia. Er staat niet één muziekstijl centraal, maar alles komt voorbij. Van Rock ’N Roll uit de 60’s tot de grootste hits van deze tijd. Een gezellig themafeest met leuke muziek voor iedereen. 

Dresscode

Bij vrijwel elke muzieksoort past een bepaalde kledingstijl. Zo is een leren jack en een stoer warrig kapsel dé perfecte look voor een hardrock-artiest . Oefen vervolgens thuis voor de spiegel een solosessie luchtgitaar en je bent helemaal klaar voor het themafeest. Geef je liever de voorkeur aan een chiquere look? Doe dan een stap terug in de tijd en ga voor een klassiek Jazz outfit, met mooie franjes en een sprankelende look. Is Hip-Hop toch meer jouw ding? Kruip dan in de huid van een stoere rapper en ga voor grote gouden kettingen, nep-tatoeages en een oversized T-shirt.
Dit zijn zomaar 3 voorbeelden van outfits voor een timemachine party. De dresscode voor dit muziek themafeest is super breed. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem een kijkje in de categorie artiesten kleding, laat je inspireren door de beste outfits en kostuums en kruip vervolgens volledig in de huid van jouw favoriete artiest. Laat het feestje maar beginnen!

Decoratie

Omdat muziek bij dit themafeest centraal staat, is het natuurlijk het mooiste om de muzieksfeer terug te laten komen in de versiering. Denk bijvoorbeeld aan slingers en ballonnen met microfoons of muzieknoten, muurdecoratie met vinylplaten, (grote) muziekspeakers, een hoop verlichting, posters of banners van grote muziekartiesten en natuurlijk niet te vergeten: muziekinstrumenten. Echte of in decoratieve vorm. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje bij de beste muziekdecoratie.

De Grootste Muziekhits

Bij een Timemachine party maak je een reis door de muziekhistorie van de afgelopen decennia, waarbij de grootste muziek hits uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s en 00’s naar voren komen. 
Op Spotify vind je een goede afspeellijst die de avond volledig verzorgd met de grootste hits uit deze tijden. Bekijk hier de afspeellijst.

Tip: Rad van Fortuin
Een ander leuk idee voor de muziek is een Rad van Fortuin. Voorzie het rad van de verschillende tijdvakken (60’s, 70’s etc.) geef er een slinger aan en draai vervolgens een grote hit uit het gedraaide tijdvak. Zo’n rad is op het internet voor de meest uiteenlopende prijzen te verkrijgen. Echter kun je dit ook gratis doen via een online tool: Picker Wheel.
Open de tool op een laptop, sluit de laptop aan op een grote TV en personaliseer het rad. Het personaliseren doe je door de tijdvakken in te vullen en deze een gewenste kleur of afbeelding te geven. Ook kun je het rad nog verder personaliseren door verschillende geluiden toe te voegen.