Après-ski Themafeest

Après ski
Kleding

Après ski
Accessoires

Après ski
Versiering

Wat is een Après ski feestje?

Het is weer de tijd van het jaar; de winter staat voor de deur. Iedereen is weer bezig met het maken van wintersportplannen. Heerlijk met je vrienden en/of familie een aantal dagen skiën of snowboarden in een goed pak sneeuw en tegelijkertijd genieten van de mooie omgeving, waarna je elke dag beneden in het dal eindigt in je skipak bij de après-ski bar. Het woord zegt het al: “Après-ski” betekent letterlijk: “Na het skiën”, waarbij de wintersporters heerlijk genieten van heerlijke drankjes, zoals gluhwein, bier en shotjes Jägermeister. De Après-ski bar heeft vaak de typische vormgeving van houten chalets, waarbij gezellige Après-ski muziek wordt gedraaid die gezamenlijk zorgen voor een geweldige sfeer. 

Uiteraard hoef je voor deze gezellige sfeer van de après-ski helemaal niet op wintersport te gaan. Het kan namelijk ook gewoon met een apres ski themafeestje thuis. Dit is een themafeest waarbij de sfeer van échte Après-ski wordt nagebootst, zoals we die oorspronkelijk kennen van de wintersport. Hierbij is de decoratie uiteraard erg belangrijk. De inrichting moet natuurlijk op de echte Après-ski bar van de wintersport lijken.  Ook de dresscode en de gezellige muziek zijn een must en de drank mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Dresscode Après ski party

Wellicht vraag je je nu af; Wat heb je dan aan tijdens zo’n Après-ski feest? Heel simpel: Lederhosen. Een hele hoop. Een lederhose is een typische leren broek die gedragen wordt in de Alpenregio’s. Het is eigenlijk een soort identiteit van het gebied geworden. Als je dus een Après-ski themafeest op de planning hebt staan (of gaat organiseren) is het natuurlijk grappig om dat als dresscode te gebruiken. Zo komt dat echte Après-ski gevoel helemaal terug op het feest.  
Verder is een après-ski bierschort natuurlijk ook altijd grappig. Ook past een compleet ski-outfit of delen van zo’n outfit (als het feest gepland staat in de warme maanden van het jaar) natuurlijk goed bij het thema. Zie je het al voor je? Iedereen in fel gekleurde wintersportkleding en met schmink de herkenbare goggle-faces op het gezicht.

Après ski decoratie

En de versiering? Als het maar een wintersport typeert.  Voor de juiste Après-ski versiering kun je denken aan oude ski-latten, veel hout, (nep)kerstbomen, nep sneeuw, après-ski vlaggetjes, après-ski tafelkleden, houten wegwijzers en natuurlijk niet te vergeten: grote bierpullen. Mocht je een wat groter budget hebben, dan kan je altijd op Google verschillende verhuurders vinden die complete houten decoratiewanden verhuren. 

Après ski muziek

Natuurlijk mogen de échte Après-ski hits niet ontbreken bij een zo’n winters themafeest. Denk aan Anton aus Tirol van DJ ötzi, of Johnny Däpp van Lorenz Büffel. Kenmerkend bij deze muziek is dat vrijwel iedereen het kent en ook kan meezingen, ook al ben je nooit op wintersport geweest. Daarnaast valt er altijd op een leuke manier op te dansen. Kortom, een zeer gezellige muziekstijl. 
Op Spotify zijn een hoop afspeellijsten te vinden die volledig in het teken staan van de typische Après-ski. Een bekende Après-ski Hits afspeellijst vind je hier.