Disco party

Disco
Kleding

Disco
Accessoires

Disco
Decoratie

Wat is een Disco Party?

Terug naar de jaren 70 en de vroege jaren 80 met een swingende disco party. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen in oudere muziekclips; verlichte dansvloeren, echte old school discoballen, een hoop mooie verlichting, kleurrijke blouses, glitter flared broeken en heerlijke swingende muziek. We hebben het natuurlijk over de Disco tijd. Het woord Disco komt van het woord discotheek, wat opkwam rond die tijd. De muziekstijl is bekend geworden door de beroemde film Saturday Night Fever, en de bekende nummers als Never Can Say Goodbye van Gloria Gaynor of wereldberoemde bands als Earth, Wind & Fire, ABBA en de Bee Gees. Zoek ze maar eens op, de nummers herken je vrijwel meteen. 

Helaas is deze muziekstijl steeds minder vaak te zien en te voelen tijdens een hedendaagse stapavond, terwijl de “vibe” perfect is voor een avondje uit met vrienden.  Om deze geweldige swingende vibe toch eens te voelen, is een Disco thema perfect voor een leuk en gezellig feestje met vrienden en/of familie.

Dresscode Disco Party

Je vraagt je wellicht af; wat moet ik in hemelsnaam aan naar een Disco party? Om de echte disco-feeling van die tijd te ervaren, zijn de kleurrijke blouses en de welbekende glitter flared broek de perfecte kledingstukken. Ook de typische afro-pruiken en kleurrijke brillen passen bij een Disco thema feest en maken de disco outfit helemaal af.
Het ziet er in eerste instantie misschien wat onwennig uit, maar wanneer iedereen zich houdt aan deze dresscode, wordt het een avond vol gezelligheid en nostalgie voor de wat oudere feestgangers onder ons. Je hoeft in ieder geval niet lang meer op zoek te gaan naar de juiste disco kleding voor een gezellig disco party. In de bovenstaande categorie vind je de beste disco outfits en kostuums waarmee jij gegarandeerd perfect gekleed op het themafeest verschijnt. 

Versiering Disco Themafeest

Een echte lichtgevende dansvloer met mooie discoballen en lichtapparatuur is misschien wat extreem voor een gezellig kleinschalig disco party. Daarentegen is die echte Disco Fever met de juiste decoratie prima in huis te halen! Denk bijvoorbeeld aan zilveren en gouden folie gordijnen, Disco ball lichtsnoeren, kleine zilveren discoballen, grote muurdecoraties en kleurrijke tafelkleden.
Neem eens een kijkje bij de verschillende disco decoraties. Hier vind je de beste versiering waarmee jouw Disco themafeest 100% zal slagen!

Disco Muziek

Op een 70’s en 80’s Disco thema feest hoort natuurlijk old school Disco muziek van de meest iconische Disco artiesten. Denk bijvoorbeeld aan muziek van de wereldberoemde bands als The Village People, Earth, Wind & Fire, de Bee Gees en Chic. Disco muziek heeft een swingend karakter en is ritmisch voelbaar waardoor er vrij makkelijk op gedanst kan worden. 
Op Spotify zijn een aantal goede Disco-afspeellijsten te vinden die de volledige avond vullen met de beste Disco-hits uit de jaren 70 en begin jaren 80. Een goede Disco-afspeellijst vind je hier.