EK voetbal 2024 kijken in de tuin? Zo organiseer je het!

Met het EK voetbal 2024 in aantocht groeit de opwinding onder de voetbalfans. Waarschijnlijk kan je niet wachten om dit kampioenschap te vieren met vrienden en familie. Je weet wel; het EK voetbal 2024 kijken in de tuin met mooi weer, tv naar buiten, iedereen in het oranje gekleed en de bbq lekker aan. En natuurlijk niet te vergeten; heerlijke koude biertjes/wijntjes. Genieten toch!?
In deze blog leggen we uit hoe je een onvergetelijke EK voetbal 2024 viewing party in je tuin organiseert, compleet met tips en decoratie.

Benodigdheden EK viewing party thuis

Hieronder volgt een handig stappenplan waarmee jij en je vrienden/familie een leuke EK viewing party kunnen organiseren in de achtertuin. Met dit stappenplan hebben jullie gegarandeerd een super gezellige avond, ongeacht de uitslag;p.

Technische aansluiting in de tuin

speakers tuin
Speakers tuin

Een EK viewing party in de tuin is natuurlijk pas perfect als alle techische aspecten tot in detail zijn geregeld. Denk hierbij aan de juiste aansluiting van het tv en de aansluiting met goede speakers. 
Om dit goed te regelen, is het allereerst van belang om een verlengsnoer te gebruiken. Trek het verlengsnoer vanaf de woonkamer via een raam of via de deuringang naar buiten.

Tent of zeil

Kleine partytent
Partytent tuin

Aangezien het in Nederland altijd maar de vraag is wat het weer gaat doen, is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en bijvoorbeeld een kleine partytent te huren of aan te schaffen. Op deze manier kun je in ieder geval al jouw apparatuur beschermen tegen spontane regenbuien. 
Mocht het weer nou sowieso niet helemaal perfect zijn op de dag dat het Nederlands elftal speelt, dan kun je ook een grotere partytent huren of kopen zodat jij en al je gasten lekker droog zitten.

Comfortabele zitplekken

loungebank tuin
Loungebank

Bij een goede EK viewing party horen natuurlijk ook lekkere zitplekken. Misschien heb je zelf al een lekkere lounge-set in de tuin staan. Het kan natuurlijk ook dat je hier al een tijdje naar op zoek bent. In dat laatste geval is dit dan ook hét moment om samen met je partner de knoop door te hakken en te gaan voor die toffe lounge-set. Zo kunnen jullie met de komende wedstrijd de net aangekochte lounge-set uitgebreid testen;).

Oranje EK voetbal versiering

Oranje vlaggetjes
Oranje vlaggetjes

Bij het EK voetbal 2024 kijken in de tuin hoort natuurlijk ook leuke oranje buitenversiering. Wat dacht je van de welbekende oranje vlaggetjes? Natuurlijk helpt het dan wel mee als er weinig wind staat, anders worden jullie helemaal gek van het gekletter van de vlaggetjes.
Ook wat oranje kussens voor op de bank/stoelen maken het dat jullie lekker in de sfeer komen. Natuurlijk mag de Nederlandse vlag ook niet ontbreken!

Snacks en drank

Bier en snacks
Bier en snacks

En dan misschien wel het allerbelangrijkste (op de tv na): bier (en snacks natuurlijk). Om lekker in de stemming te komen is het goed om jouw gasten alvast te voorzien van heerlijke snacks zoals chips, nootjes en misschien wel een lekkere bittergarnituur. Ook mag het bier natuurlijk niet ontbreken. Zorg er wel voor dat je het bier alvast een dag van tevoren in de koelkast hebt gezet. Tijdens de warme zomerdagen is het natuurlijk het lekkerst als het biertje goed koud is.

Buitenverlichting

slingerverlichting tuin
Slingerverlichting tuin

Tot slot; verlichting. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het feestje te beëindigen nadat de wedstrijd is afgelopen, maar bij een mooie overwinning is het natuurlijk het leukste als jullie nog even lekker napraten, na borrelen en er een mooi feestje van maken. Het kan zomaar tot in de laatste uurtjes doorgaan, en om die reden is het goed om ook in de tuin wat leuke buitenverlichting op te hangen, zodat de gezellige sfeer er lekker in blijft. 

Conclusie

Kortom, het EK voetbal 2024 kijken in je tuin? Dat wordt een feest van verbinding en plezier, waar nog lang over nagepraat wordt. Trommel je vrienden op, gebruik de bovenstaande tips en maak je op voor actie. Of je nu juicht voor die ene spectaculaire goal of gezamenlijk de scheidsrechter bekritiseert, deze momenten zorgen voor herinneringen die je niet wilt missen. 
Zet je schrap voor een zomer vol voetbalvreugde, precies daar, in jouw achtertuin. Het enige wat nu nog rest, is hopen op goed weer en een overwinning voor Nederland! 🎉⚽

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *