Snapchat filter maken. Hoe doe je dat?

We kennen het allemaal wel, die toffe Snapchat filters die elke foto of video mooi laat uitblinken. Regelmatig komen er op Snapchat weer nieuwe toffe filters bij. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar wist je dat je via Snapchat ook je eigen filters kunt ontwerpen? Perfect voor een leuk themafeest bijvoorbeeld!

Wat is een Snapchat filter?

Een Snapchat filter is een overlay die aan een foto of video kan worden toegevoegd. Je kunt het zien als een design die je als het ware over een foto of video “plakt”, waardoor deze in een nieuw jasje wordt gestoken.
Met Snapchat filters kun je bijvoorbeeld een foto of video zwart-wit maken. Ben je een dagje op stap in Amsterdam? Voeg dan met een filter de locatie toe aan de foto of video. Verder zijn er nog tal van andere mogelijke filters die jouw foto extra laat uitblinken.

Snapchat Filter
Snapchat filter op Iphone

Waarom een eigen filter ontwerpen?

Zoals je net al las, kun je tegenwoordig via Snapchat ook een eigen filter maken. Zo’n filter wordt ook wel een Geofilter genoemd. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een tof themafeestje, een bruiloft of gewoon een gezellige borrel. Je vrienden en/of familie kunnen zelf foto’s maken en de door jou ontworpen filter toevoegen aan de foto’s en video’s. Met zo’n filter wordt elk feest een stuk specialer en krijgt elk vastgelegd moment een extra unieke branding. Gaaf toch?

Hoe maak je een eigen Snapchat filter?

Allereerst is het goed om te weten dat een zelf ontworpen filter voor een door jou vastgestelde tijd beschikbaar is en alleen kan worden gebruikt op een door jou vastgestelde locatie. Kortom, jij bepaald de duur en de locatie waar de filter kan worden gebruikt.

Voordat we je er stap voor stap doorheen leiden, raden we je aan om een filter te ontwerpen op een desktop-apparaat. Hiermee krijg je een wat beter overzicht van de beschikbare tools. Zo gaat het ontwerpen een stuk makkelijker.

Snapchat filter design-tool
Snapchat filter design-tool (desktop-versie)

Stappenplan filter ontwerpen

 • Stap 1:
  Ga naar de website
 • Stap 2:
  Je krijgt nu een pagina te zien waar je met verschillende tools een eigen filter kunt ontwerpen (zie bovenstaande afbeelding). Hier kun je beginnen met het ontwerpen van jouw unieke filter. 

  Tip: Zoals je in de tool aan de linkerkant ziet, kun je gebruik maken van een aantal templates. Filter bijvoorbeeld op “verjaardag”. Op deze manier krijg je alvast een aantal templates te zien die je direct kan plakken in je ontwerp-venster.

 • Stap 3:
  Is je ontwerp helemaal af? Super! Doe een laatste check door op “preview” te drukken. Hiermee wordt jouw gemaakte Snapchat filter toegepast op een voorbeeldfoto. Zo kun je zien hoe de filter er in het echt uit komt te zien.
 • Stap 4:
  Helemaal tevreden? Druk op “Next”.
 • Stap 5:
  Je bent nu in het venster waar je de tijdsduur van jouw filter kunt aangeven. Kies voor hoelang de filter beschikbaar moet zijn en druk vervolgens weer op “Next”.
 • Stap 6:
  In dit venster kun je aangeven op welke locatie de filter bruikbaar moet zijn. Typ het adres in waar het geplande feest wordt gehouden. Vervolgens geef je het exacte gebied aan. Druk op “Draw Fence” en teken als het ware het gewenste gebied door de punten met elkaar te verbinden.
 • Stap 7:
  Controleer rechtsboven in het scherm of het gekozen tijdsbestek en de grootte van het gebied kloppen. Alles goed ingesteld? Druk op de knop “checkout”.
 • Stap 8:
  In dit laatste venster vul je je contactgegevens in en geef je aan of het voor persoonlijke of zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Geef vervolgens ook een naam aan je filter. Tot slot kies je je betaalgegevens en controleer je in het rechtervenster voor een laatste keer je start- en eindtijd en het gekozen gebied.
 • Stap 9:
  Klik op “Submit”. Jouw filter is gemaakt!

Wat kost het ontwerpen van een Snapchat filter?

De kosten van jouw ontworpen Snapchat filter worden bepaald op basis van de tijdsduur en de locatie van de filter. Een filter voor een feestje met een tijdsduur van een avond/nacht op een kleine locatie (zoals een huis) zal gemiddeld rond de 5 tot 15 dollar kosten. De prijs van een filter zal hoger uitvallen zodra je kiest voor een langere tijdsduur en/of een grotere locatie. 

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *