Halloween Party

Halloween
Kostuums

Halloween
Maskers

Halloween
Decoratie

De geschiedenis van Halloween

31 oktober betekent vrijwel overal in de wereld maar 1 ding: Halloween. Als we aan Halloween denken, denken we al snel aan een Amerikaans feest, met Trick or Treat, enge kostuums, griezelige maskers en duistere versiering. Wellicht vraag je je nu af; waar komt Halloween eigenlijk vandaan en waarom vieren we het? 
Om te beginnen is het goed om te weten dat het woord Halloween komt van “Hallow-e’en”, wat wijst op All Hallows Eve. In het Nederlands betekent dit de Allerheiligenavond: de avond voor allerheiligen. Dat klinkt interessant, maar met alleen de herkomst van het woord Halloween begrijp je de reden van de viering van Halloween natuurlijk nog niet. Om antwoord te geven op de vraag wat er gevierd wordt met Halloween en waar dit vandaan komt, zullen we eerst even een stukje terug in de geschiedenis moeten duiken. 

De kelten en Samhain

Zoals je al eerder las, denken we bij Halloween meteen aan Amerika met de bijbehorende grote Halloween feesten. Echter heeft Halloween zijn oorsprong uit Europa. Uit Ierland, om precies te zijn. 2000 jaar geleden, voor de jaartelling, vierden de Kelten (een bepaalde stam uit Ierland) op 31 oktober Samhain. De Kelten vierden hiermee het einde van het oogstseizoen en de start van het koude winterseizoen. Dit was voor hen ook de start van het nieuwe jaar (wat hedendaags natuurlijk op 31 december is). De vooravond van het nieuwe jaar, destijds 31 oktober dus, was voor de Kelten een heilige avond. Dit kwam omdat ze geloofden dat de geesten van de overledenen weer terug op aarde kwamen. De mensen verzamelde eten en drinken en lieten dit voor hun deur staan, om zo de doden te eren.
Wellicht vraag je je af waar dan de kostuums vandaan komen? Buiten het feit dat ze geloofden dat de “goede” doden terug op aarde kwamen, waren ze ook angstig voor het feit dat er slechte demonen mee kwamen. Om deze slechte wezens te verjagen, verkleedden de mensen zich.

Halloween van nu

Later, rond de 8e eeuw werd het Keltische feest omgezet in All Saints Day, met de avond ervoor: All Saints Eve, waar All Hallows Eve vandaan komt. Hiervan is Halloween een afgeleide. Het is een nacht om de doden te herdenken. De kinderen gingen langs huizen om te bidden voor de doden. In ruil hiervoor kregen ze de zogeheten “Soul cakes”. Daarnaast gingen de kinderen gemaskerd zingen en dichten in ruil voor voedsel en geld. Zoals je wellicht door hebt is dit waarschijnlijk waar het bekende Trick or Treat vandaan komt.
Rond de 19e eeuw, waarin de Ieren en Schotten immigreerden naar Amerika, werd het traditionele feest meegenomen naar Amerika. De jaren hierna groeide het traditionele Halloween feest uit tot een enorm groot (inter)nationaal feest, met grote verkleedpartijen. Dit is het Halloween feest hoe we die nu kennen.

Halloween Party

De laatste decennia zijn de Halloween feesten steeds populair geworden. Waar voorheen de feesten vooral in Amerika werden georganiseerd, is dat nu vrijwel overal in de wereld.
Een feestje met een thema geeft altijd net een extra gezellig sfeertje. Een Halloween Party is dan ook perfect voor een gezellig griezelig avondje met vrienden en familie. Zie je het al voor je? Een “spooky” versierd huis met griezelige decoratie en allemaal griezelig verkleedde vrienden. De een loopt in een grimmig zombie kostuum en de ander heeft zich omgetoverd tot een enge killer clown.

Dresscode Halloween Party

Uiteraard is een eng kostuum of een griezelige outfit een echte must bij een Halloween party. Tegenwoordig zijn er tal van enge kostuums en outfits te vinden op het internet. Dat maakt het natuurlijk interessant, want hierdoor is de keuze reuze. Alles is goed, als het maar een griezelig karakter heeft. Ben je op zoek naar een eng Halloween kostuum? Wellicht is een zombie kostuum of een Scream kostuum van de bekende film Scream perfect voor jou. Met deze kostuums weet jij zeker dat je iedereen goed kan laten schrikken.

Een kostuum is natuurlijk perfect om je volledig om te toveren tot een spooky karakter, maar een Halloween masker doet het ook altijd erg goed. Denk bijvoorbeeld aan een killer clown masker of een masker van Freddy Krueger, de hoofdpersonage uit de film “A Nightmare on Elm street”. Kortom, zolang je kostuum, outfit of masker er griezelig uitziet is het goed. 
Bij de Halloween Kostuums vind je een overzicht met de meest griezelige kostuums en outfits waarmee jij je vrienden en/of familie gegarandeerd de stuipen op het lijf kan jagen.

Halloween Decoratie

Bij een Halloween party is de juiste Halloween decoratie het halve werk. De decoratie zorgt voor een juiste weergave van het thema en bepaalt hiermee ook de sfeer. Bij een Halloween feest is het natuurlijk de bedoeling dat je in een griezelige wereld terecht komt. Met de juiste decoratie is dit gemakkelijk te realiseren. Decoraties die het bij een Halloween party altijd goed doen, zijn nep spinnen en spinnenwebben, Halloween pompoenen, Halloween grafstenen, skelet-decoraties, Halloween slingers, neppe lichaamsdelen en Halloween poppen.

Voor een optimaal effect is een rookmachine met een aantal mooie laserlampen en Blacklights ideaal. De rook zorgt ervoor dat de normale huisinrichting minder goed te zien is en de Halloween decoratie in combinatie met de juiste verlichting veel beter tot zijn recht komt. Daarnaast zorgt het voor de kenmerkende griezelige sfeer van spookhuizen.
Om je een eind op weg te helpen, vind je bij de Halloween Decoratie een overzicht met de beste decoraties waarmee jij jouw huis of feestlocatie kan omtoveren tot een griezelige duistere wereld.