Partytent huren of kopen? Ontdek de beste keuze!

Geef je binnenkort een feestje in je achtertuin of op een andere locatie buiten? Dan mag een partytent natuurlijk niet ontbreken. Of je nu eenmalig een feestje organiseert of regelmatig party’s geeft, de vraag is altijd:  “moet ik een partytent huren of kopen?”.
In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van het huren en kopen van een partytent geven. Daarnaast geven we je wat tips waar je het beste een goedkope partytent kunt huren en kopen. 

De voordelen van een partytent

Voordat we verder ingaan op de keuze om te huren of te kopen, geven we je eerst wat redenen waarom het hebben van een partytent ideaal is voor je feestje. Want wat zijn nou precies de voordelen?

 • Bescherming tegen verschillende weersomstandigheden
  Allereerst bieden partytenten natuurlijk bescherming tegen spontane regenbuien, warme zonnestralen en vervelende windstoten. Het voordeel hiervan is dat je evenement of tuinfeestje niet verpest wordt door zulke weersomstandigheden. Het feest kan gewoon doorgaan!

 • Sfeer en decoratie
  Naast het feit dat een partytent ideaal is als bescherming tegen elk soort weer, kun je deze ook heel gemakkelijk feestelijk inrichten. Wellicht denk je meteen aan een standaard saaie witte tent, maar tegenwoordig zijn er tal van verschillende soorten en maten.
  Daarnaast kun je heel makkelijk gebruik maken van de structuur van de partytenten om slingers en andere feestversiering op te hangen. Binnen no-time heb je een leuk ingerichte tent die bijdraagt aan een feestelijke sfeer.

 • Flexibiliteit en mobiliteit
  Uiteraard is een groot bijkomend voordeel dat partytenten over het algemeen relatief eenvoudig op te zetten en af te breken zijn. Dit zorgt ervoor dat je ze kunt gebruiken op verschillende locaties en voor diverse gelegenheden.

 • Privacy
  In eerste instantie lijkt dit misschien niet het meest overtuigende voordeel, maar toch zorgt een partytent ervoor dat jij en je gasten in de buitenlucht wat meer privacy hebben. Zo heb je geen pottenkijkers (zoals je buren).

Partytent huren, waarom?

Het huren van een partytent kan een uitstekende keuze zijn wanneer je bijvoorbeeld heel af en toe een feestje of evenement organiseert. Hieronder geven we je enkele voordelen van het huren van een party tent.

 • Kostenbesparing op korte termijn
  Als je slechts af en toe een feestje organiseert, kan het juist interessant zijn om een partytent te huren in plaats van er een aan te schaffen. Dit is vaak voordeliger.

 • Geen opslagproblemen
  Een groot voordeel van partytenten is dat je ze gemakkelijk tot een klein pakket kunt opvouwen. Toch kan ook dit opgevouwen pakket nog steeds veel ruimte in beslag nemen (dat ligt natuurlijk aan de grootte van de tent). Wanneer je thuis beperkte opslagmogelijkheden hebt, is het wellicht interessanter om een partytent te huren en na gebruik weer terug te brengen of door de verhuurder op te laten halen.

 • Hulp van de verhuurder
  Verhuurbedrijven bieden vaak deskundige hulp bij het opzetten en afbreken van partytenten. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over technische details.

 • Meer aanbod voor relatief lage bedragen
  Als organisator kan het voorkomen dat je een specifiek formaat partytent nodig heb maar tegelijkertijd een beperkt budget hebt. Dit budget blijkt niet voldoende om een partytent te kopen. In dergelijke gevallen bieden verhuurbedrijven vaak een groot assortiment van verschillende maten en stijlen partytenten aan die binnen dit specifieke budget passen. Dit staat in contrast met de beperkte mogelijkheden om een partytent te kopen voor hetzelfde lage bedrag.
  Het huren van een tent biedt dus meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor een geslaagd feestje, zelfs met een beperkte financiële ruimte.

Partytent huren bij huren.nl

Via de website huren.nl kun je gemakkelijk de beste aanbieders vinden in jouw regio. In één overzicht kun je zo op basis van prijs en afstand de beste keuze maken.

Partytent kopen, waarom?

Als je echter regelmatig een feestje organiseert of als je het gemak wilt hebben om op elk gewenst moment een tent op te zetten voor een leuk feestje, kan het een verstandige investering zijn om juist een partytent te kopen. Hier zijn enkele voordelen van het kopen van een partytent:

 • Lange termijn investering
  Mocht je vaak een feestje organiseren, dan kan het aanschaffen van een kwaliteitstent een goede investering zijn. Partytenten van hoogwaardige kwaliteit gaan lang mee en op de lange termijn zul je er geld mee besparen in vergelijking met herhaaldelijk huren.

  Een simpel rekenvoorbeeld:
  Stel je kan een partytent huren voor €60 en geeft gemiddeld 3x per jaar een feestje. De kosten zullen dan €180 per jaar zijn.
  Stel je koopt een partytent voor €400, dan heb je het geld er al na 7x feesten uit.
  Dus na 7x (na iets meer dan twee jaar) je eigen partytent te hebben gebruikt zou het financieel voordeliger zijn dan het blijven huren van een partytent.

 • Gebruiksgemak
  Buiten het financiële voordeel als je vaker een feestje organiseert, hoef je met een eigen tent nooit te reserveren en ben je niet afhankelijk van de beschikbaarheid van verhuurbedrijven.

 • Geen (bijkomende) transportkosten
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een verhuurbedrijf extra kosten in rekening brengt voor transport en installatie. Bij een eigen tent vermijd je deze extra bijkomende kosten.

 • Personalisatie
  Tot slot kun je bij aanschaf van een eigen partytent deze natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan branding, decoraties en verlichting.

Partytent kopen bij Partytentendiscounter.nl

Op de website van partytentendiscounter.nl is een ruim aanbod te vinden van diverse partytenten, waaronder verschillende materialen en formaten. Hier kun jij gegarandeerd een goede partytent kopen die voldoet aan jouw wensen en behoeften.

Partytent kopen bij Bol.com.

Ook op Bol.com vind je een uitgebreid aanbod aan goedkope partytenten van verschillende kwaliteitsniveaus. Neem maar eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je gegarandeerd een aantal goede partytenten tegen scherpe prijzen. 
Op zoek naar een goede easy up partytent? Check dan zeker de onderstaande tent voor een scherpe prijs!

Conclusie

Of je nu een partytent wilt huren of kopen, beide opties bieden voordelen.
Al met al is het huren van een partytent ideaal wanneer je heel af en toe een feestje organiseert en/of wanneer je niet over voldoende opslagruimte beschikt.
Het kopen van een partytent is daarentegen weer een verstandige keuze wanneer je regelmatig feestjes geeft, zodat je op de lange termijn kosten bespaard. Daarnaast ben je natuurlijk ook niet (meer) afhankelijk van verhuurbedrijven en hun beschikbare aanbod.

Ongeacht je keuze, zorg er natuurlijk altijd voor dat je een kwalitatieve tent kiest die past bij de grootte van je feestje (en tuin). Vergeet niet om veiligheidsrichtlijnen te volgen bij het opzetten van de tent en vergeet ook zeker niet om te genieten van je party!

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *