Top 5 Halloween Snacks: Lekker en Makkelijk!

Het is bijna Halloween: tijd voor een griezelig feestje! Maar wat is een Halloween party zonder lekkere snacks in Halloween stijl? In dit artikel hebben we de top 5 lekkerste Halloween snacks voor je op een rij gezet die je in een handomdraai op tafel kunt zetten. Of je nou zelf een Halloween party organiseert en je gasten wilt verwennen, of dat jij een zelfgemaakte snack meeneemt naar een Halloween party; in beide gevallen ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je een combinatie van overheerlijke zoete en hartige Halloween party snacks die je snel kunt maken en waar je je creativiteit helemaal in kwijt kunt. Lees gauw verder!

Zoete Halloween snacks

Halloween Spookbananen

Halloween spookbananen
Halloween spookbananen

Laten we beginnen met een heerlijke zoete en gemakkelijk te maken Halloween snack die er met een beetje creativiteit ideaal uit ziet voor een Halloween party! Halloween Spookbananen zijn een geweldige optie voor een iets lichter en “gezonder” alternatief naast de andere heerlijke, maar soms ook suikerrijke Halloween snacks.

Wat heb je nodig?

  • Een tros rijpe bananen
  • Een witte chocoladereep
  • Mini eetbare suikeroogjes (Dr. Oetker)
  • Ijslollystokjes of satéprikkers
  • bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bananen doormidden en steek er een ijslollystokje in, zodat je ze gemakkelijk kunt vasthouden tijdens het eten.
  2. Smelt vervolgens de witte reep chocolade. Dit kun je doen door de reep in een kom in de magnetron te doen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de chocolade volledig glad en vloeibaar is, maar dat het niet te heet wordt.
  3. Is de chocola gesmolten? Doop dan vervolgens de bananen in de gesmolten chocolade tot deze helemaal bedekt zijn.
  4. Leg vervolgens de Spookbananen op een bakplaat met bakpapier en voeg meteen de eetbare suikeroogjes toe voordat de chocolade stolt.
  5. Laat tot slot de chocolade op de bananen hard worden. Dit kun je het beste doen door ze in de koelkast/vriezer te leggen.

Spooky Cakepops

Spooky Cakepops
Spooky Cakepops

Een tweede overheerlijke en gemakkelijk te maken zoete Halloween snack zijn de Spooky Cakepops. Deze zoete snacks op stokjes zijn perfect als kleine snack op een Halloween feestje.

Wat heb je nodig?

  • Een kant-en-klare cake
  • Een witte chocoladereep
  • Decoratiegel
  • Ijslollystokjes of satéprikkers

Bereidingswijze:

  1. Pak de kant-en-klare cake en start met het verkruimelen van de cake. Dit kun je het beste doen in een grote kom. Voor deze Halloween snack kun je in principe elke smaak cake gebruiken. Het ligt er maar net aan welke voorkeur je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een vanille- of chocoladecake, of een stapje verder: een red-velvet cake. Dit geeft nog een extra “bloederig effect” als je een hapje neemt. Zorg ervoor dat de kruimels fijn en gelijkmatig zijn voor de beste resultaten.
  2. Na het verkruimelen is het van belang om cakebolletjes te draaien van de kruimels. Je kunt zelf de grootte bepalen, maar als vuistregel kun je de grootte van een flinke knikker aanhouden.
  3. Vervolgens smelt je de witte chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water. Je kunt ook kiezen om de chocola in een kom in de magnetron te smelten. Ook hier geldt dat het belangrijk is om een egale gladde chocolademassa te krijgen, zonder dat deze te heet wordt.
  4. Duw vervolgens de lollystokjes in de cakebolletjes en doop ze één voor één in de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met de chocolade.
  5. Nu komt het creatieve gedeelte: voordat de chocolade hard wordt, voeg je decoratieve elementen toe zoals decoratiegel voor monden of littekens, of gekleurde sprinkles voor een extra effect.
  6. Laat vervolgens de cakepops hard worden door ze op een bakplaat met bakpapier in de koelkast te plaatsen.

Hartige Halloween snacks

Mummieworstjes

Hartige mummieworstjes
Hartige mummieworstjes

Een leuke en makkelijk te maken Halloween snack zijn de hartige mummieworstjes. De leuk uitziende snack, gecombineerd met de heerlijke smaak zorgt ervoor dat ze snel van de schaal zullen verdwijnen.

Wat heb je nodig?

  • Een blik knakworstjes
  • Een pak bladerdeeg
  • Mini eetbare suikeroogjes (Dr. Oetker)
  • Ei (voor het bestrijken)
  • Mosterd/ketchup

Bereidingswijze:

  1. Start met het voorverwarmen van de oven volgens de instructies op de bladerdeeg-verpakking.
  2. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en leg ze op een bord om te ontdooien.
  3. Open hierna het blik met knakworstjes en dep de worstjes droog met een keukenpapiertje.
  4. Is het bladerdeeg ontdooid? Snijdt dan het bladerdeeg in dunne reepjes van ongeveer 1cm breed.
  5. Wikkel hierna de dunne bladerdeeg-reepjes om de knakworstjes heen om een echt mummie-effect te creëren (zie foto). Laat wel wat ruimte open bij een van de uiteindes van het worstje om daar later de “ogen” te plaatsen.
  6. Leg de ingewikkelde worstjes vervolgens op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de worstjes met een geklopt ei. Dit zorgt voor een mooi goud kleurtje.
  7. Bak de worstjes vervolgens in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Mini Halloween Pizza’s

Mini Halloween pizzatjes
Mini Halloween pizzatjes

De mini Halloween pizza’s zijn perfect voor de creatieve zielen onder ons. Met een beetje fantasie verander je de eenvoudige ingrediënten voor op de pizza in griezelige Halloween kunstwerkjes.

Wat heb je nodig?

  • Kant-en-klare pizzadeeg
  • Bloem
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas
  • Olijven, paprika’s, en andere toppings naar keuze
  • Uitsteekvormpjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur zoals is aangegeven op de verpakking van het pizzadeeg.
  2. Terwijl de oven opwarmt, kun je het pizzadeeg uitrollen op een plank met wat bloem. 
  3. Gebruik vervolgens vormpjes of een scherp mes om de mini-pizza’s te vormen. Je kunt een simpele ronde vorm gebruiken, maar ook denken aan spookvormpjes, vleermuis vormen, of heksenhoeden.
  4. Bestrijk de uitgesneden vormpjes met tomatensaus. Belangrijk hierbij is om de randen vrij te laten van saus. 
  5. Strooi hierna de geraspte kaas over de tomatensaus.
  6. Vervolgens is het tijd om de pizza’s te decoreren. Gebruik olijven, paprika’s, en andere toppings om griezelige vormen te creëren. Zie de foto voor wat inspiratie.
  7. Plaats de mini-pizza’s op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven tot de randen goudbruin en krokant zijn en de kaas is gesmolten.

Halloween nacho's

Halloween nacho's
Halloween nacho's

En dat tot slot: Halloween nacho’s. De combinatie van frisse guacamole met knapperige tortillachips, allemaal gepresenteerd in een uitgeholde pompoen, is makkelijk, lekker en vormt ook echt een echte blikvanger tijdens een Halloween party.

Wat heb je nodig?

  • Een middelgrote oranje pompoen
  • Guacamole (kant en klaar, of met een guacamole recept)
  • Tortillachips (zowel oranje als naturel)
  • Een scherp mes

Bereidingswijze:

  1. Begin met het uitsnijden van de pompoen. Snijd een deksel van de bovenkant met een scherp mes en hol de pompoen volledig uit.
  2. Vervolgens snijd je met het mes een griezelig gezicht in de voorkant van de pompoen (zie foto).
  3. Bereid vervolgens je favoriete guacamole recept voor of koop kant-en-klare guacamole.
  4. Vul de uitgeholde pompoen met de guacamole zodat het lijkt alsof de guacamole uit zijn mond stroomt.
  5. Plaats tot slot de “overgevende” pompoen op een groot bord of dienblad en verspreid de tortillachips rondom, met een mix van oranje en naturel chips voor een kleurrijk effect.
Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *