5x Spellen voor Feestdagen: Perfect voor Kerst en Oud en Nieuw!

De leukste feestmaand van het jaar staat alweer voor de deur; een mooie tijd waarin we samen zijn en genieten van elkaars gezelschap. In zo’n gezelschap mag een leuk bord- of kaartspel natuurlijk niet ontbreken! Om je een handje te helpen met het kiezen van het juiste gezelschapsspel, hebben we in dit artikel een top 5 samengesteld met de beste spellen voor de feestdagen.

30 Seconds

30 Seconds is een partyspel waarbij je binnen 30 seconden probeert om zo veel mogelijk begrippen te raden op basis van de beschrijvingen die jouw teamgenoten geven. Een heerlijk chaotisch teamspel dat draait om snelheid en goede communicatie.

Het leuke aan 30 Seconds is dat het geschikt is voor alle leeftijden en ervaringsniveaus. Daarnaast is dit hét perfecte partyspel voor grote groepen. Je kunt dit spel namelijk met maximaal 24 spelers spelen. Elke beurt zal een race tegen de klok zijn, want ieder team heeft immers maar 30 seconden om begrippen te omschrijven en te raden. De stress dier hier bij komt kijken, zorgt voor versprekingen en chaos, wat gegarandeerd zorgt voor lachwekkende momenten.
Zoals je wellicht begrijpt is 30 Seconds een perfect spel voor tijdens een gezellige kerstavond of als startende vreugde tijdens een oud en nieuw feestje samen met vrienden en/of familie.

 • Type spel: bordspel
 • Aantal spelers: 3 – 24
 • Aanbevolen leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Speeltijd: Ongeveer 30 minuten

Ticket to Ride

Ticket to ride neemt je mee op een avontuurlijke treinreis waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk punten te verdienen door door treinroutes te bouwen en bestemmingen te bereiken.

Omdat Ticket to Ride makkelijk te leren en te spelen is, maakt het dit een van de beste spellen voor de feestdagen. Daarnaast is het een competitief spel en biedt het genoeg diepgang en strategische mogelijkheden waardoor het ook echt leuk is voor alle ervaringsniveaus. Tot slot duurt een spelletje Ticket to ride gemiddeld een uur, wat ideaal is als leuke toevoeging op de avond zonder dat het de gehele avond in beslag neemt.

 • Type spel: bordspel
 • Aantal spelers: 2 – 5
 • Aanbevolen leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speeltijd: Ongeveer 45 – 60 minuten

Escape Room: The Game

Escape Room: The Game behoort ook zeker in de lijst met de beste spellen voor de feestdagen. Het is een ideaal gezelschapsspel voor degenen die wel van een beetje spanning houden. Deze game brengt namelijk de spanning en mysterie van een echte escape room naar je eigen woonkamer. Er moeten puzzels worden opgelost en codes worden gekraakt om te kunnen ontsnappen voordat de tijd om is.

Escape Room: The Game is een ideaal spel voor de kerstdagen of tijdens oudejaarsavond omdat samenwerking met je vrienden en/of familieleden wordt gestimuleerd. Escape Room: The Game biedt een meeslepende ervaring vol spanning die de adrenaline zal opwekken. Durven jullie het aan?

 • Type spel: bordspel
 • Aantal spelers: 3 – 5 spelers
 • Aanbevolen leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Speeltijd: 60 minuten

Party & Co

Party & Co is een veelzijdig gezelschapsspel met verschillende minigames, waarbij het de bedoeling is om samen met je team de verschillende uitdagingen te voltooien en als eerste de finish te bereiken. Het combineert de beste elementen van de leukste gezelschapsspellen, waaronder tekenen, raden, vragen beantwoorden en ook fysieke uitdagingen. Het is een perfect spel voor grote groepen en zorgt gegarandeerd voor een gezellige en energieke sfeer.

Tijdens de feestdagen draait alles om samenzijn en plezier hebben. Party & Co brengt een mix van spellen samen in één pakket, waardoor het een geweldige keuze is om iedereen bij het feest te betrekken. Het garandeert een avond vol entertainment en vrolijkheid.

 • Type spel: bordspel
 • Aantal spelers: 3 – 20 spelers
 • Aanbevolen leeftijd: vanaf 14 jaar
 • Speeltijd: 45 minuten

Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is een meeslepend en vooral ook mysterieus groepsspel die iedereen vanaf het begin in de greep zal houden. Want stel je eens voor dat je in een slaperig dorpje genaamd Wakkerdam bent, waar ’s nachts weerwolven op de loer liggen die onschuldige burgers aanvallen.
In dit spel kruipt iedere speler in de huid van een van de personages uit het dorp. Het doel van het spel is om te ontdekken wie de weerwolven zijn. Het spel draait om discussie, bluffen en het ontrafelen van geheimen.

Ook Weerwolven van Wakkerdam verdient zeker een plek in de lijst met de beste spellen voor de feestdagen. Deze game is ideaal op feestdagen waarbij grotere groepen van alle leeftijden samen zijn. Het creëert een sfeer van mysterie, stimuleert de interactie tussen spelers en zorgt voor boeiende gesprekken terwijl je probeert de schuldigen te ontmaskeren.

 • Type spel: kaartspel
 • Aantal spelers: 8 – 18 spelers
 • Aanbevolen leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speeltijd: 30 – 40 minuten

Conclusie

Met een van deze spellen voor de feestdagen wordt gegarandeerd sociale interactie bevordert en een gezellige sfeer gecreëerd tijdens de kerstdagen of op oudejaarsavond. Of je houdt chaos, strategie, spanning of uitdaging, voor elke sfeer vind je in dit artikel een perfect gezelschapsspel.

Dus waar wacht je nog op? Haal een van deze geweldige spellen in huis en bereid je voor op urenlang plezier en samenzijn tijdens de feestdagen in december.

Verkrijgbaar bij:

bol.com
blokker.nl

Verkrijgbaar bij:

bol.com
blokker.nl

Verkrijgbaar bij:

bol.com
blokker.nl
Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *