Een Techno feestje thuis organiseren? Zó doe je dat!

Ben je helemaal fan van techno en wil je nu een keer zelf thuis een tof techno feestje organiseren samen met je vrienden? Met de juiste planning en creativiteit kun je je eigen techno festival nu gewoon thuis creëren! In dit artikel lees je wat er allemaal bij komt kijken en hoe je de perfecte sfeer kunt creëren voor een onvergetelijke techno-avond.

Wat is Techno muziek?

Technomuziek is elektronische dansmuziek met harde beats, synthesizers en een focus op groove. Het heeft een snel tempo, meestal variërend van 120 tot 150 beats per minuut en wordt vaak gedraaid in nachtclubs en op verschillende grote dansfeesten. 

Technomuziek creëert een energieke en hypnotiserende sfeer en het genre heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt in ons kleine kikkerlandje. Dit komt onder andere door de steeds bredere acceptatie en erkenning in de mainstream muziekwereld in de vorm van techno-evenementen, festivals en clubs waar deze muziek centraal staat. Daarnaast hebben technoproducers en -dj’s ook een grotere aanwezigheid gekregen in de muziekindustrie en genieten ze van een groeiende populariteit.

De voorbereidingen

Hartstikke leuk al die toffe techno festivals en clubs, maar een keertje een tof techno feestje thuis organiseren is natuurlijk ook hartstikke gaaf. Met je beste vrienden genieten van de hardste beats en de meest toffe verlichting, gewoon in je eigen woonkamer. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je het beste een techno feestje thuis kunt organiseren om er een onvergetelijke ervaring van te maken.

Datum en uitnodiging

Techno Party invite
Techno Party invite

Selecteer een datum en tijd waarop je vrienden beschikbaar zijn en waarop je zonder zorgen kunt feesten. Zorg ervoor dat je geen last hebt van geluidsoverlast voor de buren.
Stel een gastenlijst samen en maak een mooie digitale uitnodiging. Vergeet niet de nodige details te vermelden, zoals de aanvangstijd en de dresscode (vaak rave-achtig).

Goede geluidsapparatuur

Geluidsapparatuur
Geluidsapparatuur

Een essentieel onderdeel van een geslaagd techno feestje is natuurlijk het geluid. Investeer in een goede partyspeaker of huur er een, zodat je de harde techno beats met de juiste intensiteit kunt ervaren. Zorg ervoor dat je voldoende versterkers, luidsprekers en subwoofers hebt om de muziek in je hele huis te laten galmen. Met een krachtig geluidssysteem kun je de bas voelen trillen door je hele lichaam, waardoor je echt in de muziek wordt opgenomen. Precies dit effect is wat je bij een techno feestje natuurlijk wilt ervaren.

Silent disco

Een alternatief voor een goede geluidsinstallatie is het gebruik van een silent disco. Bij een silent disco krijgt elke gast een draadloze koptelefoon, waardoor iedereen zijn eigen muziek kan kiezen en het volume kan aanpassen. Dit is vooral handig als je je zorgen maakt over geluidsoverlast voor de buren. Bovendien kunnen je gasten genieten van een gepersonaliseerde ervaring door te schakelen tussen de verschillende kanalen met verschillende techno muziek. Speel bijvoorbeeld op kanaal 1 wat relaxte techno-house beats af en gebruik kanaal 2 en/of 3 voor de harde technoknallers. Een ander voordeel van de silent disco is dat de verschillende kanalen ook verschillende kleuren hebben wat zorgt voor leuke extra lichteffecten.

De beste Techno muziek

Dj draaitafel
Dj draaitafel

Maak een (gezamenlijke) afspeellijst met techno muziek via muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Apple Music. Natuurlijk kun je ook een DJ inhuren die live muziek draait. Check ook even binnen de vriendengroep of iemand zelf al ervaring heeft met draaien. Scheelt natuurlijk een hoop extra uitgaven en op deze manier kun je wel echt het festival gevoel terug laten komen op je technofeest!

De juiste (techno)verlichting

Laserlamp
Laser partylights

Technofeesten staan bekend om hun indrukwekkende lichtshows. Met het juiste van verlichting kan ontstaat gegarandeerd de beste sfeer op ieder technofeestje. Creëer een betoverende omgeving met gekleurde LED-lampen, discolampen, stroboscopen en lasers in combinatie met een rookmachine die zorgt voor de extra lichtstralen. Door de juiste combinatie van de verschillende lichten kun je de intensiteit van de muziek versterken.

Felgekleurde decoraties

Neon jellyfish
Neon jellyfish

De bedoeling is natuurlijk om het huis of een gedeelte ervan om te toveren tot een echt technofestival. Maak daarom naast de verschillende lichteffecten ook gebruik van felgekleurde decoraties. Zet glowsticks neer en en maak gebruik van neon decoraties. Deze neon-elementen zullen oplichten onder de blacklights en zorgen voor een tof lichteffect.

Ook zie je op technofestivals vaak verschillende visuals en projecties van abstracte beelden, geometrische partronen of complete videoprojecties die een bepaalde hypnotiserende (en soms ook duistere) sfeer geven. Ook dit kun je terug laten komen op je eigen techno feestje door een projector te gebruiken en de visuals op de muur te projecteren. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om deze visuals op een groot tv-scherm te tonen.

De dansvloer

Het kloppende hart van je technofeestje is natuurlijk de dansvloer. Creëer een specifieke ruimte waar mensen vrij kunnen bewegen en dansen. Verplaats indien mogelijk meubels naar een andere kamer om ellende met omvallende meubels te voorkomen.

Relax-ruimtes

Chill Area
Chill Area

Hoewel het dansen op de beats van de (harde) techno-muziek het hoogtepunt van de avond kan zijn, is het ook belangrijk om ruimtes te creëren waar je gasten even kunnen bijkomen en relaxen. Zorg voor chill-ruimtes met comfortabele zitplaatsen en lekker zachte kussens. Zorg daarnaast voor voldoende drankjes (vooral water) en vergeet ook zeker de waterijsjes niet! 

Dresscode

Een dresscode bij een techno feestje? Ja zeker! Een dresscode kan bijdragen aan de totale beleving van je techno feestje. Stel een dresscode vast die past bij het techno-thema, zoals fluorescerende kleding of futuristische outfits. Je kunt ook een specifiek thema kiezen, zoals “Space Rave”, waardoor je gasten nog meer ruimte hebben om creatief te zijn met hun outfits. Bekijk deze pagina als inspiratie voor een techno-outfit.

Conclusie

Met de juiste planning, voorbereiding en creativiteit kun je thuis een geweldig techno feestje organiseren dat je vrienden nog lang zal bijblijven. Creëer de juiste sfeer met indrukwekkende verlichting, kleurrijke decoraties, goede techno muziek en natuurlijk een goed geluidssysteem. Zorg ervoor dat je een geweldige muziekselectie hebt die de juiste energie en groove heeft om je gasten op de dansvloer te houden. Met een beetje inspanning en creativiteit kun je gemakkelijk je eigen technofestival creëren in je eigen huis. 

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *