Silent Disco: Alle voordelen op een rij!

Wat is een Silent Disco?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op het internet of op sociale media; een huis vol met dansende feestgangers die allemaal een koptelefoon dragen. We hebben het dan over Silent Disco (ook wel “stille disco” genoemd). Een Silent Disco is een feest waarbij verschillende soorten muziek kan worden afgespeeld via lichtgevende draadloze koptelefoons, zonder dat de buren hier last van hebben. Het is een perfecte oplossing voor (thema)feestjes waarbij de harde muziek zonder problemen tot in de vroege uurtjes kan doorgaan.

De voordelen van een Silent Disco

Waarom zou je kiezen voor een Silent Disco en niet voor een feestje waarbij de muziek lekker hard uit die grote party speaker dreunt? Een goede vraag, maar een Silent Disco heeft een aantal mooie voordelen die de welbekende problemen van langdurige feestjes oplost.

 • Geen geluidsoverlast meer

  Het feestje is eindelijk lekker op gang en de buurman staat alweer voor de deur om te vragen of de muziek zachter kan. We hebben het allemaal ongetwijfeld wel een keer meegemaakt bij een eigen feestje, of een feestje van een vriend of vriendin.
  Het is vervelend voor je buurman of -vrouw, omdat hij of zij geen oog dicht kan doen vanwege de geluidsoverlast. Daarnaast is het natuurlijk ook super vervelend voor de feestgangers, aangezien het plan was om de muziek lekker hard door te laten gaan tot in de vroege uurtjes, wat niet meer kan vanwege de klacht(en).

  De oplossing met Silent Disco:
  Bij een silent disco heeft iedereen een koptelefoon op zijn of haar hoofd waar de muziek door wordt afgespeeld, zonder dat de buren hier verplicht van moeten meegenieten. Zoals je begrijpt zullen de buren geen geluidsoverlast meer ervaren en kunnen zij ook genieten van hun vrije weekend.

 • Verschillende muzieksoorten

  Ga je naar bepaald feest of festival waar je een kaartje voor hebt gekocht, dan kies je natuurlijk bewust voor dat specifieke genre. Echter is dit niet het geval bij een gezellig (thema)feestje bij jou of iemand anders thuis. Vaak wordt er gekozen voor een bepaalde genre, of worden er de hele avond verschillende muzieksoorten gedraaid. Natuurlijk is dit geen big-deal, maar er zijn altijd mensen die echt lekker kunnen genieten van de gedraaide muziek.

  De oplossing met Silent Disco:
  Houdt het publiek allemaal van dezelfde muziek? Dan is een silent disco een perfecte oplossing om alleen de geluidsoverlast tegen te gaan. Echter is het natuurlijk ook logisch als niet iedereen op het feestje kan genieten van die grote bekende Hollandse hits. In zo’n situatie is het met silent disco apparatuur ook mogelijk om verschillende zenders te gebruiken waarmee makkelijk tussen verschillende soorten muziek kan worden geswitcht (verderop wordt dit verder toegelicht). Op deze manier kan de een lekker meezingen met bekende nummers uit de kroeg, terwijl de ander heerlijk kan dansen op hip-hop-muziek.

 • Makkelijk een gesprek voeren

  Je kent het wel, je komt iemand op het feestje tegen die je al een tijd niet hebt gezien en je wilt even kort een babbeltje hebben met die persoon. Jullie starten een gesprek en proberen elkaar te verstaan. Tevergeefs, want de muziek staat net te hard.

  De oplossing met Silent Disco:
  Ben je de muziek even zat en wil je eindelijk even bijpraten met die ene vriend of vriendin die je een tijd niet hebt gezien? De muziek kan gewoon doorspelen terwijl jullie de koptelefoon even afdoen. Ideaal natuurlijk, want jullie hoeven zo geen rustige plek op te zoeken waar normaliter de muziek uit de speakers minder hard te horen is.

 • Ideale muziekvolume

  Voor de een staat het muziekvolume op een juist niveau, terwijl de ander pijn in de oren ervaart of juist weinig van de muziek meekrijgt. Ook dit is een bekend “probleem”, die met een geluidsinstallatie niet makkelijk op te lossen is. Er is natuurlijk altijd een geluidsvolume die een goede middenweg vormt en wat voor iedereen wel oké is, maar een perfecte afstemming op ieders wens is er niet.

  De oplossing met Silent Disco:
  Op elke koptelefoon zit een volumeschakelaar, waarmee het volume van de muziek perfect kan worden afgesteld op ieders wens.

Waar bestaat een Silent Disco set uit?

Een silent disco set bestaat uit een aantal onderdelen. De belangrijkste onderdelen zijn een of meerdere zenders en natuurlijk de koptelefoons.

 • Zenders
  Per zender kan een device worden aangesloten. Dit is een telefoon, tablet, laptop of een dj set. Zoals je net al las is het ook mogelijk om tussen verschillende muziekstijlen te switchen. Hiervoor zijn dus ook meerdere zenders nodig. Met 3 zenders kun je dus 3 muziekstijlen tegelijk afspelen. Zet bijvoorbeeld op zender 1 met een telefoon een toffe techno-set aan, op zender 2 met een laptop een hip-hop afspeellijst en op zender 3 met een tablet een afspeellijst met Hollandse meezingers.

 • Koptelefoons
  Op de koptelefoons vind je (buiten de volumeregelaar) ook een schakelaar waarmee kan worden geswitcht tussen de zenders (muziekkanalen). Op deze manier kan naar de gewenste muziek worden geluisterd. Ook heeft elke koptelefoon verlichting in 3 kleuren (blauw, rood en groen). Elke kleur staat voor een zender. Op deze manier kan jouw mede-feestganger zien of je naar dezelfde muziek luistert, of dat je aan het genieten bent van een andere toffe muziekgenre. Benieuwd op welke muziek je buurman aan het dansen is? Switch dan gemakkelijk met de schakelaar.

 • Opladers
  De draadloze silent disco koptelefoons moeten natuurlijk ook worden opgeladen. Bij elke set zitten vaak (multi)opladers waarmee de koptelefoons weer van stroom kunnen worden voorzien.

Hoeveel zenders voor een Silent Disco Feest?

 • 1 zender
  Geef jij (of een vriend/vriendin) binnenkort een feestje waarbij alle genodigden van dezelfde muziek houden? En gaat het er vooral om dat de buurman of buurvrouw niet na een aantal uurtjes al vanwege de geluidsoverlast op bezoek komt? Dan is een set met één zender perfect. Jullie luisteren dan allemaal naar dezelfde muziek en de buren horen hier niets van.

 • 2 of 3 zenders
  Geef jij (of een vriend/vriendin) binnenkort een feestje en komen er mensen die uiteenlopende muzieksmaken hebben? En gaat het er natuurlijk ook om dat de buren er geen last van hebben? Dan is een set met 2 of meer zenders ideaal. Zo kan iedereen makkelijk switchen van muzieksoort terwijl de buren van niks weten.

Silent Disco set huren of kopen?

Heb je stiekem wel interesse gekregen in een silent disco party? Gaaf! Een set met een of meerdere zenders en koptelefoons is dan natuurlijk wel nodig. Wellicht vraag je je nu af of je een silent disco set beter kunt huren of kopen.

 • Silent Disco set huren

  Een silent disco set huren is de ideale oplossing als je van plan bent om een silent disco party te proberen en je heel af en toe eens een feestje geeft. Blijkt een silent disco party toch niet te zijn als wat je in eerste instantie gedacht had, dan heb je in verhouding een klein huurbedrag betaald, in plaats van een gehele aankoop.
  Huur een set bij Silentdiscosethuren.nl

 • Silent Disco set kopen

  Heb je wel eens een silent disco meegemaakt en was dit helemaal top? En geef jij, of een goede vriend(in) regelmatig een feestje? Dan is een silent disco set kopen ideaal. Na een bepaald aantal keer huren heb je het aankoopbedrag van een gekochte set er in principe uit.
  Stel dat een silent disco set huren ongeveer 50 euro is (afhankelijk van het aantal koptelefoons en zenders) en een gehele set (eveneens afhankelijk van het aantal koptelefoons en zenders) kost rond de 500 euro. Dan zou je na 10  parties het aankoopbedrag er al weer uit hebben. Daar komt bij kijken dat het natuurlijk ook voordeliger is wanneer je een complete set samen met een of meerdere vrienden koopt.
  Koop een silent disco set bij Bol.com

Kortom, zoals je begrijpt is het van belang om na te gaan of je regelmatig een feestje geeft of dat je dit heel af en toe organiseert. Heb jij of hebben jullie enig idee hoevaak dit ongeveer zal zijn? Laat er dan een simpele “berekening” op los en maak op basis hiervan een besluit om een set te huren of te kopen.

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *