Tips voor een knallend oud en nieuw feest

Nog even en de jaarwisseling staat weer voor de deur. Een mooi moment waarop we allemaal samen met vrienden en/of familie het afgelopen jaar afsluiten en het komende jaar knallend inluiden. Uiteraard gaat dit mooie moment natuurlijk gepaard met een leuk en gezellig oud en nieuw feest, toch?
Hebben jij en je vrienden al leuke plannen gemaakt voor oudejaarsavond, of wordt hier nog hard over nagedacht? In dat laatste geval vind je hieronder een aantal tips waarmee jullie gegarandeerd een knallend oud en nieuw feest organiseren.

Oud en nieuw ideeën

Organiseer een themafeest

oud en nieuw feest
oud en nieuw feest

Ja zeker! Ook tijdens de jaarwisseling is een themafeestje hartstikke leuk. Met oud en nieuw zie je vaak chic aangeklede feestjes, zoals een black & white party of een glitter & glamour party. Echter is een compleet ander soort thema natuurlijk ook hartstikke tof. Even wat anders dan wat je overal op Social Media ziet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foute party? Of swing de hele avond op heerlijke disco plaatjes tijdens een gezellig disco feestje.
Nog steeds niet overtuigd? Organiseer dan een Neon party tijdens de jaarwisseling; een tof feest met black lights, oplichtende kleding en fluorescerende verf en accessoires. Zo heb je buiten mooie vuurwerkshows en binnen mooie “licht” shows. Een ideale combinatie, toch?

Organiseer leuke activiteiten

Karaoke battle
Karaoke battle

 Ben je overdag ook al met een leuk gezelschap? Kom dan alvast lekker in de feeststemming met een leuke activiteit waar jullie s’middags al mee van start kunnen gaan. Hieronder hebben we een aantal toffe activiteiten op een rij gezet. Vergeet ook zeker niet om alvast een lekker drankje in te schenken! 

 • Karaoke
  Organiseer een leuke karaoke-avond tijdens oud en nieuw! Samen met je vrienden en/of familie de hele dag en avond gezellig meezingen op de foutste hits. Dit wordt gegarandeerd een hoop lol en gezelligheid, want reken maar dat niet iedereen over mooie vocale kunsten beschikt ;P.
  Wanneer je een leuke karaoke avond gaat organiseren, zijn er natuurlijk een aantal belangrijke dingen nodig waar je aan moet denken. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

 • Spelletjes
  Niet zo fan van karaoke? Geen probleem, want met het spelen van een aantal leuke spelletjes op oudejaarsdag komt de gezellige feeststemming natuurlijk ook al snel naar boven.
  Wat dacht je van een fanatiek spelletje 30-seconds. Een gezellig en fanatiek spel waarbij je in teamverband onder tijdsdruk zoveel mogelijk woorden op basis van de gegeven omschrijving goed probeert te raden. Gegarandeerd uren gezelligheid. Naast 30-seconds zijn er nog tal van andere leuke gezelschapsspellen voor de feestdagen waarmee jullie zeker lekker in de stemming komen.
  Uiteraard zijn er naast deze leuke fanatieke bord- en kaartspellen ook leuke drankspellen. Dit zijn spellen waarbij jij en je vrienden worden uitgedaagd tot grappige opdrachten en het beantwoorden van spannende vragen. Ideaal voor feestdagen als deze.  

Checklist met benodigdheden

Wanneer je een oud en nieuw feest gaat organiseren, mogen de bijkomende punten zoals versiering, hapjes en drankjes natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. Hieronder hebben we een aantal punten voor je op een rij gezet die er gezamenlijk voor zorgen dat het komende oud en nieuw feest een groot succes wordt en dat jullie knallend het nieuwe jaar in zullen gaan.

Versier het feest met oud & nieuw decoraties

Oud en nieuw versiering
Oud en nieuw versiering

Wordt het een tof themafeestje? Dan moet het huis (of een andere feestlocatie) uiteraard goed versiert worden. Bij elk themafeest op onze website vind je bijpassende decoraties, zodat de aankleding van de feestlocatie mooi aansluit op het gekozen thema.
Ook een oud en nieuw feest zonder thema is natuurlijk het leukst met passende versiering. We knallen met z’n allen het nieuwe jaar in en roepen om klokslag 00:00 tegelijk “HAPPY NEW YEAR”. De bekende Happy New Year versiering mag hierom dan ook zeker niet ontbreken.

Zorg voor goede muziek tijdens de jaarwisseling

Oud en nieuw playlist
Oud en nieuw playlist

Een feestje zonder muziek is als voetbal zonder publiek. Besluit je om een leuk themafeest te organiseren? Dan vind je bij sommige themafeesten op onze website ook een bijpassende muziek playlist op Spotify. 
Echter heeft Spotify ook een speciale muziek afspeellijst voor oud en nieuw. Een ideale afspeellijst met veel variatie die perfect is voor deze gezellige feestdag.

Haal een magische discolamp in huis

Discolamp
Discolamp

Naast het regelen van een goede muziek afspeellijst is een mooie discolamp natuurlijk ook wel een beetje een must, toch!? Met een discolamp voeg je namelijk een vleugje magie toe aan elk Oud en Nieuw feestje. En wist je dat discolampen tegenwoordig helemaal niet zo duur zijn. Voor twee tientjes heb je al een discolamp met toffe effecten waarmee elk oud en nieuw feestje gegarandeerd een succes wordt! 

Op zoek naar een goede discolamp maar geen idee welke het beste past bij jouw party? Geen zorgen! Neem gauw een kijkje bij de top 5 beste discolampen.

Knal het nieuwe jaar in met vuurwerk

Vuurwerk sterretjes
Vuurwerk sterretjes

Een beetje vuurwerk mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de jaarwisseling; leuke sterretjes en fonteinen of misschien wel grote siervuurwerk-cakes. Indien jij en je vrienden besluiten om te gaan voor mooi siervuurwerk, controleer dan wel eerst even of er in jouw gemeente dit jaar geen vuurwerkverbod geldt. Je kunt dit hier zien. Doe daarnaast ook altijd voorzichtig met vuurwerk!

Haal oliebollen en snacks in huis

Schaal oliebollen
Schaal oliebollen

Het eten van oliebollen is, naast al het vuurwerk, misschien wel de grootste traditie tijdens de jaarwisseling. Op een oud & nieuw feest is een schaal met heerlijke oliebollen dan ook de perfecte snack. Haal je ze af bij de oliebollenkraam of flans je ze zelf in elkaar? In dat laatste geval vind je hier een handig recept waarmee jij gegarandeerd jouw gasten voorziet van de perfecte oliebollen.

Heb je thuis een Airfryer staan en wil je jouw gasten naast die lekkere oliebollen ook voorzien van andere hapjes tijdens oudejaarsavond? In een van onze ander blogs vind je 5x makkelijke feesthapjes uit de Airfryer. Deze hapjes heb je super makkelijk voorbereid en snel op tafel.

Zorg voor champagne om te proosten

Proosten met champagne
Proosten met champagne

Het nieuwe jaar inluiden doen we natuurlijk allemaal proostend met een goed gevuld glas champagne. De champagne zelf zal je ongetwijfeld tegen het einde van het jaar bij de supermarkt om de hoek inslaan.
Zorg er natuurlijk wel voor dat je genoeg champagneglazen in huis hebt staan. Bij bol.com vind je een aantal betaalbare sets met champagneglazen, waarmee je zonder al te veel kosten al jouw gasten om 00:00 kan voorzien van een goed gevuld glas champagne.

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *