Sinterklaas gedicht maken? Supersnel met ChatGPT (AI)!

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat sinterklaas alweer bijna aankomt in ons kleine landje. Tijd voor heerlijke pepernoten, leuke cadeaus en hartverwarmende gedichten!
Voel je de stress alweer langzaam opkomen omdat je niet zo goed weet hoe je het perfecte sinterklaas gedicht moet maken? Geen zorgen! We leven immers in 2023, dus laat kunstmatige intelligentie jouw een handje helpen. Na het lezen van dit artikel heb jij dankzij ChatGPT (AI) in een handomdraai een uniek en persoonlijk sinterklaas gedicht voor jouw vriend(in) of familielid. Dat scheelt jou weer een hoop tijd en stress.

Een Sinterklaas gedicht met ChatGPT (stappenplan)

ChatGPT is een revolutionaire tekstgenerator die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI). Jij stelt een vraag of geeft een opdracht en ChatGPT geeft binnen een aantal seconden antwoord of creëert een tekst op basis van jouw gestelde eisen. In het geval van het maken van sinterklaas gedicht is ChatGPT dus ook jouw grootste vriend. Met de juiste input maakt deze slimme tekstgenerator een uniek en gepersonaliseerd sinterklaas gedicht. 

Stap 1: Informatie verzamelen

Voordat je start met ChatGPT, is het goed om eerst de belangrijkste punten op een rij te zetten over de betreffende persoon waarvoor jij het gedicht maakt. Wat voor een cadeau heb je bijvoorbeeld gekocht? Wat vindt de betreffende persoon leuk om te doen en wat zijn grappige gewoontes van hem of haar?
Straks kun je deze belangrijke punten als “eis” geven aan ChatGPT om in je gedicht te verwerken. Op deze manier komt er een mooi gepersonaliseerd gedicht tot stand.

Stap 2: Ga naar ChatGPT en maak een account aan

Nu je kort wat inspiratie hebt opgedaan, is het tijd om het zware geschut in te zetten. Je kunt ChatGPT gebruiken via de OpenAi-website.
Zodra je de website hebt geopend dien je een account aan te maken. Geen zorgen, het is gratis!

Stap 3: ChatGPT input geven

Account aangemaakt? Geef de AI-tool een commando om een sinterklaas gedicht voor je te schrijven. Zorg dat je vervolgens duidelijke input geeft, zodat het gedicht een persoonlijke tint krijgt. Je kunt bijvoorbeeld dit zeggen:

“Schrijf een sinterklaas gedicht voor een vriend. Hij houdt van gamen en zijn favoriete kleur is blauw. Het cadeau dat ik voor hem heb gekocht, heeft iets met gamen te maken.”

Na enkele seconden zal ChatGPT beginnen met het schrijven van een gedicht op basis van jouw input (zie de afbeelding hieronder). Hoe specifieker je input geeft aan ChatGPT, hoe beter hij een gepersonaliseerd antwoord kan geven (of in dit geval een gedicht maakt).

Sinterklaas gedicht door ChatGPT
Sinterklaas gedicht door ChatGPT

Stap 4: Nóg meer input geven

Nu ChatGPT een sinterklaas gedicht voor je heeft gemaakt, is het aan jou om te kijken of je er tevreden over bent? Rijmt het goed of kan het wat beter? Is het voldoende gepersonaliseerd of moet je misschien wat meer informatie over de betreffende persoon geven? Heeft het genoeg humor of mag er wel wat meer humor gebruikt worden? Is het sinterklaas gedicht te lang en mag het wat korter of mag het gedicht juist wat langer? Wees kritisch en bedenk wat eventueel beter kan.
Zodra je voor ogen hebt wat beter kan, kun je ChatGPT in dezelfde ‘chatsessie’ opnieuw input geven. Je kunt bijvoorbeeld dit zeggen:

“Maak het gedicht korter”.

Je zult zien dat ChatGPT hetzelfde gedicht dat hij eerder heeft gegenereerd, korter zal maken (zie de afbeelding hieronder).
Ga vervolgens na of je nu tevreden bent of dat je misschien weer extra input moet geven. Herhaal dit proces totdat jouw perfecte sinterklaasgedicht tot stand is gekomen. 

Verkort sinterklaas gedicht door ChatGPT
Verkort sinterklaas gedicht door ChatGPT

Stap 5: Controleren

Nadat ChatGPT je heeft geholpen met het genereren van een leuk sinterklaas gedicht, is het belangrijk om je gedicht altijd even extra te controleren. Alhoewel de tekstgenerator al heel ver is doorontwikkeld, kan het voorkomen dat er misschien wel een grammaticale fout in de tekst zit. Wees altijd kritisch.

Stap 6: Maak je gedicht visueel aantrekkelijk

En dan tot slot; presenteer je gedicht op een visueel aantrekkelijke manier. Schrijf het sinterklaas gedicht op mooi papier of maak gebruik van aantrekkelijke sinterklaas sjabolenen via Canva. Het visuele aspect van je gedicht draagt bij aan de feestelijke sinterklaas sfeer.

Conclusie

Met ChatGPT wordt het creëren van een sinterklaasgedicht een fluitje van een cent. Zeg vaarwel tegen de stress en omarm de magie van gepersonaliseerde, creatieve sinterklaasgedichten die recht uit het hart komen.
Ben je trouwens ook op zoek naar leuke sinterklaas kleding? Op onze website ontdek je de beste sinterklaas kleding voor jong en oud. Zo wordt elk sinterklaasfeest er een om nooit te vergeten.

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *