Zó organiseer je een poolparty in je eigen tuin (Tips)

De warme zomerdagen zijn aangebroken en dus is het tijd voor een verkoelende poolparty in de achtertuin. Heerlijk met je vrienden genieten van het verkoelende water, lekker ontspannen onder de laaghangende zon en natuurlijk het allerbelangrijkste; een hoop plezier hebben. 
In dit artikel geven we je alle ins en outs om een geslaagde poolparty te organiseren. Zo geven we onder andere wat inspiratie voor de beste zwembaddecoraties en delen we de lekkerste snacks en verfrissende drankjes. Zo wordt jouw komende poolparty een feest voor in de boeken!

Het zwembad

Zwembad tuin
Zwembad tuin

Het allerbelangrijkste bij een poolparty is natuurlijk het zwembad.  Als je een ingegraven zwembad in je achtertuin hebt dan zal je ongetwijfeld wel eens een poolparty gegeven hebben, maar ook zonder ingegraven zwembad kun je voor niet al te veel geld gewoon een toffe poolparty organiseren. Met een opzetzwembad kan het namelijk net zo leuk zijn! Er zijn tegenwoordig talloze opzetzwembaden te vinden online; van kleine badjes tot ruime zwembaden in elke prijsklasse.

Na het kiezen van het juiste zwembad, is het van belang om hier ook de juiste plek voor te vinden. Het belangrijkste is dat de ondergrond is en dat er ook voldoende ruimte rondom het zwembad is zodat mensen gemakkelijk om het zwembad kunnen bewegen.
Neem de handleiding van het opzetzwembad vooraf goed door. Zorg dat het zwembad stevig en stabiel staat en controleer daarnaast ook op mogelijke gaten of andere productiefouten vóórdat je het bad vult met water. 

Zwembaddecoraties

Opblaasbare accessoires zwembad
Opblaasbare accessoires zwembad

Net als bij een zomers tuinfeestje hoort eveneens bij een poolparty een kleurrijke zomerse uitstraling. Denk aan kleurrijke slingers en lampionnen.
Verder is een poolparty niet compleet zonder opblaasbare zwembadaccessoires. Dit zijn echt de absolute must-haves voor elke poolparty. Denk aan leuke opblaasbare palmbomen of kleurrijke opblaasbare eenhoorns en –flamingo’s en een opblaasbare donut om heerlijk te badderen op het water. Deze opblaasbare zwembadaccessoires maken de poolparty helemaal compleet. Daarnaast zijn het ook de ideale accessoires voor een perfecte Instagram post.

Ook mogen de spelletjes niet ontbreken tijdens de poolparty. Wat dacht je van een leuk potje beerpong? Alleen dit keer IN het zwembad in plaats van daarbuiten. Misschien vraag je je stiekem af hoe dat in hemelsnaam mogelijk is, maar uiteraard is daar allang een toffe oplossing voor verzonnen; gewoon een opblaasbare beerpongtafel die blijft drijven. Check ‘m hieronder!

Comfortabele zitplekken

loungeset tuin
loungeset tuin

Hoogstwaarschijnlijk gaat het niet passen om alle gasten in het zwembad te krijgen. Een aantal zitplekken zullen daarom wel nodig zijn. Zet wat (lig)stoelen in de zon maar creëer ook wat lekkere schaduwrijke plekjes met bijvoorbeeld een parasol, zodat je gasten ook even kunnen ontsnappen aan die heerlijke maar ook erg hete zon. Wat comfort en ontspanning zijn ook essentieel voor een leuke sfeer op de poolparty.

(Waterdichte) Bluetooth-speaker

partyspeaker
partyspeaker

Ook bij een poolparty geldt natuurlijk; een feest zonder muziek is als voetbal zonder publiek. Zorg bij de poolparty voor een goede (draadloze) party speaker met een heerlijke zomerse playlist. In een van onze andere artikelen hebben we een aantal goede draadloze party speakers voor je op een rij gezet uit verschillende prijsklassen. Hier zit gegarandeerd een party speaker tussen die helemaal aansluit op jouw wensen en voorkeuren.
Hier vind je een toffe poolparty-playlist die zorgt voor de ideale poolparty sfeer.

Zwembadverlichting

Zwembad verlichting
Zwembad verlichting

Je las het net al, maar wat mooie verlichting voor in de late uurtjes maakt een poolparty perfect. Met wat toffe slingerverlichting kun je al heel makkelijk een warme zomerse en gezellige sfeer creëren. Daarnaast kun je natuurlijk ook wat kleurrijke zwembadverlichting aanschaffen, zodat je tijdens de late avonduurtjes een mooi magisch effect krijgt. LED-verlichting voor in het zwembad brengt tijdens de late uurtjes de poolparty helemaal tot leven. Ook hier zijn talloze mogelijkheden voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan zwembadverlichting dat van kleur verandert, of verlichting dat bepaalde knippereffecten geeft. Met zwembadverlichting zullen je gasten gegarandeerd versteld staan.

Verfrissende drankjes

Ijsemmer met bier
Ijsemmer met bier

Vergeet natuurlijk de verfrissende zomerse drankjes niet. Alcoholisch, alcoholvrij, het maakt allemaal niet uit, als het maar lekker koud en verfrissend is. Creëer een soort poolbar bij het zwembad en zet daarnaast een grote bak vol met ijs waar je verschillende drankjes in kunt zetten. Zo heb je geen gedoe met een koelkast die weer in de schaduw moet staan en belangrijker nog; geen vervelende stroomdraden over de grond. Gewoon lekker simpel met een grote bak vol met ijs en je hebt altijd koude drankjes. Ideaal toch!?
Let wel op; gebruik zo min mogelijk glaswerk. Schenk wijntjes, biertjes en frisdranken in hardplastic glazen. Zo voorkom je mogelijke ongelukken met glasscherven.

Heerlijke party snacks

Fruitsnacks
Fruitsnacks

Na al dat zwemmen en partyen komt de trek bij de gasten vast en zeker naar voren. Zorg daarom voor een aantal heerlijke snacks die je super makkelijk kunt maken en natuurlijk kunt eten bij het zwembad. Zo kun je zorgen voor lekkere fruitsnacks, nacho’s met guacamole of een andere salsa-dip, lekkere airfryer snacks en heerlijke nootjes.
Wordt het een poolparty met avondeten? Dan is een heerlijke BBQ misschien wel de beste optie als avondeten.

Conclusie

Met de bovenstaande tips kun jij gemakkelijk een onvergetelijke poolparty thuis organiseren. Creëer een leuke feestelijke sfeer met kleurrijke versiering, schaf een aantal toffe opblaasbare zwembadaccessoires aan, creeer een aantal lekkere lounge-hoekjes zodat de gasten ook lekker kunnen chillen buiten het zwembad, maak gemakkelijk een soort poolbar met een grote bak ijs vol koude drankjes en serveer een aantal lekkere snacks.
Met deze tips en ideeën weet jij in ieder geval zeker dat de poolparty een groot succes gaat worden. Dus, waar wacht je nog op? Prik een datum en nodig je vrienden uit voor een toffe poolparty!

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *