De leukste interactieve party games

Een feestje is niet compleet zonder wat leuke interactieve spelletjes, toch? Of je nu een verjaardagsfeestje, een themafeestje of een bedrijfsevenement organiseert, spelletjes creëren een gezellige sfeer en zorgen ervoor dat gasten actief betrokken zijn bij het feest. In deze blog delen we een aantal leuke interactieve spelideeën die perfect passen bij een (thema)feestje. 

Wat zijn interactieve party games?

Interactieve party games zijn spellen die stimuleren om te gaan samenwerken of tegen elkaar te strijden, en zijn perfect voor tijdens feestjes, vriendenavonden of andere gezellige bijeenkomsten. In dit artikel hebben we de leukste voor je op een rij gezet. Het zijn geen standaard bord- of kaartspel, maar een aantal toffe interactieve party games waar iedereen gemakkelijk aan mee kan doen. Van een uitdagende karaoke battle tot aan een grappige verkleedwedstrijd voor een themafeest. Deze interactieve spellen zorgen gegarandeerd voor een hoop plezier.

Karaoke Battle

Karaoke battle
Karaoke battle

Niets is leuker dan dat iedereen uit de comfortzone stapt, en met een Karaoke battle gaat dit gegarandeerd gebeuren. Een Karaoke Battle voegt plezier en flink wat entertainment toe aan elke party en mag dan ook niet ontbreken in de lijst met de leukste interactieve party games. Of je nou kunt zingen of niet, als er ook maar 1 iemand start, volgen er meer en kunnen we je garanderen dat er de gehele avond een big-smile op ieders gezicht verschijnt.

Hoe organiseer je een Karaoke Battle?

Wil je groots uitpakken? Dan kun je natuurlijk een karaoke-installatie huren. Echter kun je tegenwoordig ook gewoon simpelweg gebruik maken van een karaoke-app. Lekker makkelijk en misschien wel net zo tof!
Vervolgens is het van belang om wat nummers te selecteren die goed passen bij het thema van het feest. Staat alles in het thema van een swingende 80’s disco party, dan zijn de grootste hits uit de jaren 80 natuurlijk ideaal. Denk bijvoorbeeld aan “September” van Earth, Wind & Fire, of “YMCA” van The Village People. Zet ze aan, iedereen zal namelijk direct beginnen met meezingen!

Maar een Karaoke Battle is geen battle zonder iets van een competitieve vorm. Tijd voor een wedstrijdje zingen (of schreeuwen natuurlijk). Laat de gasten strijden om de beste zanger of zangeres te worden, en laat ze elkaar eens flink aanmoedigen. Is iedereen geweest? Dan is het tijd om te stemmen en de winnaar bekend te maken. Ohja; vergeet natuurlijk de winnaar niet flink ongemakkelijk in de spotlights te zetten, door nog eens voor de hele groep te zingen.

Thema-Quiz

quiz time
Quiz time

Een andere leuke party game is een grappige thema-quiz! Laat die breinen maar eens flink kraken! Een thema-quiz zal zeker voor een hoop plezier en natuurlijk ook wat uitdaging zorgen. Laat de teams tegen elkaar strijden om de meeste vragen correct te beantwoorden.

Hoe organiseer je een Thema Quiz?

Maak een lijst met verschillende soorten vragen over het betreffende thema en zorg ervoor dat de gasten in verschillende teams zitten. Om het wat makkelijker te maken en iedereen bij de quiz te houden, kun je gebruik maken van Kahoot. Ga naar de website van Kahoot en maak gemakkelijk een account aan. Vervolgens kun je binnen de omgeving van Kahoot een quiz maken. Quiz klaar? Laat al je gasten via Kahoot.it de Quiz spelen door hen de spel-pin van jouw quiz in te vullen. Starten maar!

Neem bijvoorbeeld een Hollywood thema. Dan kun je denken aan vragen over hoofdrolspelers uit bekende films of bepaalde gebeurtenissen in films of series. Je kunt het zo gek niet bedenken en er zijn wel leuke en grappige quizvragen te verzinnen over het betreffende thema.

Limbo dansen

Limbodansen
Limbodansen

Lenig? Laat maar zien! Ook een leuke Limo-wedstrijd mag niet ontbreken in de lijst met de leukste party games. Met een Limbo danswedstrijd voeg je net als met de voorgaande spellen een leuk competitief element toe aan elk feest. Zet een limbo-stok op (of pak een bezem uit de schuur) en laat de gasten onder de stok door dansen zonder hem aan te raken. Iedereen onder de stok door gekomen? Tijd voor de volgende ronde waarbij de stok iets mag worden verlaagd. Herhaal dit totdat er uiteindelijk één limbodanser overblijft; De Winnaar van de avond! Deze party game zorgt voor veel plezier en hilariteit, vooral als de limbo-stok steeds lager wordt. Je gaat de gekste bewegingen zien.

Charades in thema

Guess what

Een van de bekendste party games is het spel Charades. Dit is het raad-spel waarbij spelers bepaalde woorden, zinnen, films, bekende spelers en ga zo maar door moeten uitbeelden zonder daadwerkelijk dat woord te gebruiken. De andere spelers moeten binnen een bepaalde tijd raden wat de speler met zijn of haar uitbeeldingen bedoelt. Je raad het al; een en al entertainment met deze party game!

Hoe organiseer je charades in thema-stijl?

Maak een lijst met woorden of zinnen die te maken hebben met het betreffende thema en verdeel vervolgens de gasten in teams. Laat elk team om de beurt een woord of zin raden uitbeelden en raden. Welk team is het meest creatief? Dit spel zorgt voor veel hilariteit en een knap staaltje teamwerk.

Verkleedwedstrijd met sketch

Glitter and glamour party
Glitter and glamour party

En tot slot, iets waar elk themafeest in de basis om draait, namelijk; verkleden. Maar alleen bij het verkleden moet het niet blijven. Het is natuurlijk leuker om hier soort wedstrijd variant van te maken. Wat dacht je van een verkleedwedstrijd. Dit is echt altijd een hit op een themafeest. Door je gasten niet alleen verkleed te laten komen, maar daadwerkelijk aan te moedigen om hun meest creatieve en opvallende kostuums te dragen en hier een prijs aan te hangen, zul je zien dat iedereen zich zal inleven in het thema, wat resulteert in de meest originele outfits.

Wellicht denk je nu; maar dat is toch geen party game, aangezien iedereen gewoon verkleed komt en het daar in principe bij blijft? Klopt! Althans, klopt een beetje! Want wat dacht je van wat grappige sketches?! Hierover zo meer! 

Winnaar met het beste kostuum

Uiteraard begint het natuurlijk met het feit dat je je gasten bij de uitnodiging moet informeren over de contest, en dat er wat tofs te winnen valt. Zorg ervoor dat er verschillende categorieën zijn, zoals het ‘Beste Koppelkostuum’ of het ‘Meest Originele Kostuum”. Laat de gasten in de loop van de avond stemmen op hun favoriete kostuums en reik vervolgens prijzen uit aan de winnaars. Naast dat iedereen zich flink zal gaan inleven, zorgt het natuurlijk ook voor een extra levendige en feestelijke sfeer.

Korte sketches organiseren

Wat je vervolgens kunt doen, is een grappige improvisatieronde eraan toevoegen, waarbij iedereen zijn of haar kostuum moet gebruiken om een korte scène uit te beelden. Denk maar eens aan een foute party. Er zullen vast wat grappige typetjes rondlopen die wel een grappige scène waard zijn!

Conclusie

Interactieve party games zorgen voor een extra dosis plezier en betrokkenheid bij (thema)feesten. Of het nu gaat om uitdagende karaoke battle, een toffe thema-quiz of een leuke verkleedwedstrijd, deze interactieve spelletjes zorgen voor een actief feest met een hoop leuke herinneringen creëren. Dus, staat je themafeest gepland? Kies dan een van deze toffe spelletjes om de avond een extra wending te geven en geniet van een onvergetelijke avond vol plezier en entertainment!

Neem ook zeker een kijkje bij onze andere blog over de leukste drankspellen voor op een feestje. Hier vind je andere toffe drankspellen die gegarandeerd succes zijn op elk feestje. Van een klassiek spelletje Beerpong tot aan leuke drankspellen met kaarten.

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *