De leukste drankspellen voor op een feestje

Een feestje organiseren zonder drankspelletjes is als een taart zonder slagroom: het is gewoon niet compleet, toch!? Drankspellen zijn de perfecte manier om de sfeer te verhogen op een feestje. Je kan iedereen erbij betrekken om zo een onvergetelijke avond te creëren. Of je nu een studentenfeestje, een verjaardagsfeestje of gewoon een gezellig feestje met je vrienden organiseert, in dit artikel vind je een overzicht met de leukste drankspelletjes voor op een feestje.
Dus; haal de drank maar in huis en maak je vast klaar om te lachen, te drinken en flink te genieten!

De beste drankspellen met kaarten

Voor een avondje gezelligheid heb je eigenlijk maar drie dingen nodig; een gezellige vriendengroep, drankjes en een set speelkaarten. Nee, geen saai potje “pesten”, maar een avond vol klassieke drankspelletjes met een setje kaarten. Het zorgt gegarandeerd voor een hoop gelach en gehuil (van het lachen natuurlijk). Hieronder hebben we de leukste drankspelletjes met kaarten voor je op een rij gezet.

Kingsen (Ring of Fire)

Kingsen drankspel
Kingsen drankspel

Een bekende klassieker onder de drankspelletjes is natuurlijk Kingsen. Dit spel staat ook wel bekent als The Ring of Fire. Het is een eenvoudig te leren spel en zorgt altijd voor veel humor en plezier.

Hoe werkt Kingsen?
Plaats alle kaarten van een compleet set speelkaarten in een cirkel op tafel met de afbeelding/getallen naar beneden. Elke kaart heeft een specifieke betekenis. Denk bijvoorbeeld aan het toewijzen van een slok aan een andere speler of het starten van een nieuw verzonnen regel bij elke slok. Elke speler pakt om de beurt een kaart uit de cirkel en voert vervolgens de opdracht van de betreffende kaart uit. Zoals je wellicht een beetje voor je ziet, kan het spel behoorlijk gek worden naarmate de avond vordert. Vooral zodra iemand de cirkel verbreekt of de laatste “Koning” wordt getrokken en die betreffende speler het koningsglas moet atten! Ja… succes hoor!

Bussen

Bussen drankspel

Bussen is een ander razend populair drankspel onder jongeren waarbij de verliezer de zogenoemde “Bus”  in moet. Het spel kan je met minimaal 2 personen spelen en er is geen maximum aantal spelers. Het spel “Bussen” bestaat uit vier rondes van het raden van de juiste kaart, een ronde met de bekende bierpiramide en tot slot, voor de verliezer met de meeste kaarten;  de ronde met “De Bus”.

Hoe werkt Bussen?
Het spel start met de ronde waarin elke speler de juiste kaart moet raden. Eerst de juiste kleur, daarna hoger of lager dan het getrokken getal van de eerste ronde, vervolgens moet worden geraden of de komende kaart tussen de twee eerder getrokken kaarten in ligt, of juist er buiten valt, en tot slot mag elke speler een random kaart raden.
Bij goede antwoorden mag elke speler een slok uitdelen aan anderen, maar bij een fout antwoord moet er zelf worden gedronken. 

Vervolgens gaat elke speler zijn of haar kaarten gebruiken om de bierpiramide te spelen. Kaarten worden omgedraaid en het aantal slokken dat overeenkomt met het aantal kaarten wordt uitgedeeld aan medespelers.
De speler met de meeste kaarten aan het einde van de bierpiramide verliest en moet De Bus in. Vervolgens worden er een reeks kaarten omgedraaid en de verliezer moet raden of de volgende kaart hoger of lager is. Bij foute gokken moeten er slokken worden gedronken, en bij een correcte gok gaat het spel door. Het spel eindigt wanneer alle zes kaarten correct zijn geraden of als het kaartspel op is. Allright… Good Luck!

De beste drankspellen met Red Cups

Naast drankspellen met speelkaarten, zijn er natuurlijk ook een hoop leuke drankspellen die je kunt spelen met een aantal Red Cups en pingpongballetjes. Uiteraard is Beerpong het bekendst, maar een gezellige potje Flip Cup mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hieronder vind je de leukste drankspellen die je kunt spelen met Red Cups. 

Beer Pong

Beer Pong

Beer Pong, wie kent het niet!? Het is een super populair Amerikaans drankspel dat snel aan populariteit wint.  Het enige wat je nodig hebt, is een lange tafel, Red Cups en wat pingpongballen. Vervolgens is het de bedoeling dat je aan beide uiteinden van de tafel een aantal bekers opstelt, in de vorm van een piramide naar voren (je weet wel, zoals de bowling kegels ook staan opgesteld). Deze moeten natuurlijk wel allemaal gevuld zijn met bier.

Hoe werkt Beer Pong?
Spelers proberen om de beurt een pingpongbal in de bekers van de tegenstander te gooien aan de andere kant van de tafel. Als de bal in een beker belandt, moet de tegenpartij de inhoud van die beker opdrinken. Het team dat als eerste alle bekers van de tegenstander raakt, wint het spel. Beer Pong is een geweldige manier om je behendigheid te testen en tegelijkertijd plezier te hebben en je record bierdrinken te verbreken, want reken maar dat het er niet bij één blijft.

Flip Cup

Flip Cup
Flip Cup drankspel

Flip Cup is een net wat minder bekend drankspel, maar vereist net als Beer Pong zeker wat teamwork! Daarnaast moet je ook wel een beetje stressbestendig zijn, want anders wordt dat toch wel een klein probleempje..!

Hoe werkt Flip Cup?
Flip Cup speel je in twee teams waarbij elk team een rij Red Cups krijgt die allen gevuld zijn met bier. De spelers aan het begin van de rij moeten hun beker leegdrinken en vervolgens met één hand op de rand van de tafel tikken, waardoor de beker omkeert. Op zich lijkt dat nog een koud kunstje, maar let op! Pas als de beker succesvol is omgekeerd, mag de volgende speler pas beginnen. Het team dat als eerste alle bekers heeft omgekeerd, wint het spel. Kies maar vast je meest stressbestendige teamspelers uit!

Andere leuke drankspellen

Naast de drankspellen met speelkaarten en Red Cups, zijn er nog tal van andere toffe drankspellen. Denk bijvoorbeeld aan drankspellen met speciale kaarten, of bekende spellen met een soort “drank-twist”, zoals Drunk Jenga. Ook van deze andere soorten drankspellen hebben we hieronder de leukste voor je op een rij gezet.

Drunk Jenga

Drunk Jenga
Drunk Jenga drankspel

Niet de bekende Jenga, maar ditmaal “Drunk Jenga”. Het bekende originele spel waar nu een creatieve draai aan is gegeven. Maak ook voor dit spel je borst maar nat, want het zal echt niet bij één slokje blijven.

Hoe werkt Drunk Jenga?
Bij Drunk Jenga kun je zelf opdrachten verzinnen. Schrijf op elke Jenga-blokje een opdracht, zoals “Neem twee slokjes” of “Speel met je niet-dominante hand”. Vervolgens bouw je de toren zoals gebruikelijk op, en neem je om de beurt een blokje uit de toren zonder hem te laten instorten. Valt de toren toch om? Dan moet degene die het blokje eruit haalde een straf uitvoeren. Drunk Jenga is een erg leuk maar vooral onvoorspelbaar en zenuwslopend spel.

Drunkopoly

Jaja, je leest het goed! Geen Monopoly… Ditmaal een variant waarbij uiteraard alles draait om drinken. Het spel Drunkopoly is een mix van verschillende drankspellen. Van Kingsen tot aan Juffen. Een bord vol spelplezier.

Hoe werkt Drunkopoly?
Drunkopoly is super eenvoudig te begrijpen. Elke speler kiest een spelstuk en begint bij het vakje ‘Start’, zoals bij Monopoly. Je werpt de dobbelstenen en voert de handeling of opdracht uit die bij het vakje hoort. Bijvoorbeeld; neem een slok van je drankje, speel een potje Kingsen of trek een Truth or Dare -kaart uit de stapel. Er zijn talloze verschillende opties, waardoor het spel nooit gaat vervelen. 

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *