De Beste Feestverlichting voor Buiten

Met leuke feestverlichting voor buiten breng je de feestsfeer gegarandeerd naar een hoger niveau. Of het nu gaat om een tuinfeestje, een gezellige barbecue avond of een leuk themafeest.
In dit artikel hebben we de leukste feestverlichting voor buiten voor je op een rij gezet. Daarnaast vind je ook wat handige tips om het beste uit de sfeerverlichting te halen.

Soorten feestverlichting voor buiten

Slingerverlichting

slingerverlichting tuin
slingerverlichting tuin

Slingerverlichting, wie kent het niet!? Een reeks kleine lampjes aan een draad die je gemakkelijk in verschillende vormen kunt ophangen. Het is een klassieke vorm van sfeerverlichting en natuurlijk een favoriet onder de feestgangers. Hang de slingerverlichting in de bomen/planten, rondom een terras of langs een tuinpad. Zo creëer je gemakkelijk een gezellige en warm uitnodigende sfeer.

LED-spotlights

LED-spotlights tuin
LED-spotlights tuin

Heb je een mooie boom of een mooi kunstwerk in de tuin staan? Dan zijn LED-spotlights de beste keuze voor verlichting in de tuin. De LED-spotlights zorgen ervoor dat je heel gericht een bepaald element kunt verlichten in de buitenruimte. Daarnaast zijn LED-spotlights natuurlijk ook erg energiezuinig en gaan ze ook nog eens lekker lang mee, waardoor dit een zeer goede keuze is als sfeerverlichting voor buiten.

Lantaarns en lampions

Lantaarns bij zwembad
Lantaarns bij zwembad

Met een aantal lantaars en lampions als buitenfeestverlichting voeg je een klein vleugje elegantie toe aan een gezellig feestje in bijvoorbeeld de achtertuin. Je kunt lampionnetjes gemakkelijk aan takken of aan de schutting hangen en kleine lantaars heel makkelijk langs paden in de tuin plaatsen, op tafel zetten of langs het zwembad plaatsen om een gezellige knusse en vooral betoverende sfeer te creëren. Een ideale keuze als sfeerverlichting voor een feestje buiten.

Fakkels en vuurkorven

Tuinfakkels
Tuinfakkels

Naast de kunstmatige verlichting is het natuurlijk ook leuk om wat fakkels en een mooie vuurkorf in de tuin te plaatsen. Fakkels en vuurkorven vormen de ideale sfeerverlichting vanwege de “warme” lichtkleur en creëren een betoverende ambiance.

Fakkels zijn natuurlijk in een hoop verschillende materialen verkrijgbaar, zoals bamboe of metaal. Daarnaast kun fakkels gemakkelijk in de grond steken of aan een muur bevestigen.
Naast de fakkels zijn vuurbakken of vuurkorven ook een geweldige optie om een gezellige en verwarmende sfeer te creëren. Uiteraard is het wel van belang om de veiligheidsvoorschriften goed door te nemen en een veilige afstand te bewaren. Het is en blijft immers vuur, wat tijdens een gezellig feestje tot in de late uren helaas toch ook wel eens mis kan gaan. Safety first!

Drijvende verlichting

Drijvende verlichting

Geef je binnenkort een poolparty of heb je een mooie vijver in de tuin? Dan is drijvende verlichting natuurlijk een must! Drijvende verlichting zijn waterbestendige lampen en vanwege het drijvende element voegt het een magische ambiance en een vleugje speelsheid toe aan elk feestje. Drijvende verlichting heb je in kaars-varianten maar ook in leuke LED-verlichting of kleurrijke lichtbollen die je gemakkelijk in het water kunt plaatsen voor het gewenste betoverende effect. Je gasten zullen zeker versteld staan van het effect!

Solarverlichting

Solarverlichting tuin
Solarverlichting tuin

Naast de voorgaande soorten buitenfeestverlichting heb je natuurlijk ook nog solarverlichting. Je kent het vast wel; die verlichting met (kleine) zonnepanelen erop, die overdag energie op slaan en ’s avonds automatisch aangaan zodra het donker wordt. Solarverlichting is een ideale optie om een gezellige sfeer te creëren en tegelijkertijd kosten te besparen.

Solarverlichting voor buiten is verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals lantaarns, slingers en andere decoratieve lampen. Plaats de solarverlichting met de zonnepanelen op een zonnige plek in de tuin en geniet ’s avonds van de mooie verlichting zonder dat je al dat gedoe hebt met lelijke kabels door de tuin of batterijen die bijna leeg zijn.

Neon party signs

Neon party signs
Neon party signs

Je krijgt natuurlijk pas een echte feestelijke sfeer met een tof neon sign in de tuin. Met een neon sign voeg je een trendy en uniek element toe aan je buitenruimte. Neon signs heb je in alle maten, kleuren en prijsklassen. Ook heb je neon signs die je zelf gemakkelijk vorm kunt geven.
Plaats de neon verlichting bij de ingang, boven een buitenbar of loungegedeelte, of hang het aan een muur of schutting. 

Welke feestverlichting moet ik kiezen?

Wellicht vraag je je nu af; welke buitenfeestverlichting moet ik nu kiezen? Wat als ik bijvoorbeeld gewoon een gezellige barbecue organiseer met wat vrienden tot in de late uurtjes of wat als ik een zomerse beach party organiseer in de achtertuin, welke verlichting past hier dan het beste bij?
Wat ons betreft natuurlijk een terechte vraag. Daarom hebben we hieronder op een rij gezet welke feestverlichting je in welke situatie het best kunt kiezen. Dat scheelt jou weer een hoop zoekwerk. 

Een gezellig kleinschalig tuinfeestje

Geef je binnenkort een leuk gezellig maar kleinschalig tuinfeestje? Ga dan voor zachte en warme sfeerverlichting om zo de ontspannen zomerse ambiance te creëren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan slingerverlichting, lantaars en (in het geval je misschien wel een zwembad of een leuke vijver in de tuin hebt) drijvende kaarsen. Deze verlichting geeft een knusse zachte sfeer aan de omgeving.

Een barbecue in de achtertuin

Bij een gezellige barbecue met vrienden is een levendige en feestelijke sfeer natuurlijk het belangrijkste. Ga in dit geval voor wat heldere verlichting zoals slingerverlichting met gekleurde lampjes of gekleurde lampions met LED-verlichting erin. Op deze manier geef je een levendige en speelse sfeer aan de ruimte.

Een beach party in de achtertuin

Heb je binnenkort een beach party gepland in de achtertuin? Denk dan aan zomerse verlichting, zoals stringverlichting met schelpen, lantaars met een zeemotief of tiki-fakkels en LED-lampen in de vorm van leuke palmbomen. Deze verlichting brengt de tropische zomerse sfeer tot leven.

Een retro disco feestje

Bij een retro disco party kun je gaan voor felle en kleurrijke verlichting om de levendige sfeer van die tijd te weerspiegelen. Maak gebruik van neonverlichting, schitterende discoballen en LED-strips in verschillende kleuren om een opvallende en energieke ambiance te creëren.

Een cocktailparty (bij het zwembad)

Voor een cocktailparty bij het zwembad kun je het beste gaan voor drijvende verlichting om een magische zomerse sfeer te creëren. Drijvende LED-lampen, lichtbollen of drijvende kaarsen zijn dan de beste opties. Ze geven een mooie zomerse sfeer en de drijvende lampjes verlichten ook nog eens het water, wat voor een mooi effect zorgt.

Tips voor het beste resultaat

 • Meerdere lagen verlichting
  Gebruik meerdere lagen verlichting zodat je diepte en dimensie aan de buitenruimte kunt geven. Combineer bijvoorbeeld verschillende slingers met lantaars en fakkels

 • Kleur van de verlichting
  Denk na over de kleur van de verlichting. Warm wit licht geeft een gezellige en intieme sfeer, terwijl koel wit licht een modernere uitstraling heeft. Speel met verschillende kleurtemperaturen om de gewenste sfeer te bereiken.

 • Gebruik verlichting met dimmers
  Dimmers en timers kunnen handig zijn om de helderheid van de verlichting aan te passen en automatisch in- en uit te schakelen op de gewenste tijden.

 • Een stukje veiligheid
  Zorg ervoor dat alle verlichting geschikt is voor buitengebruik en dat elektrische bedrading beschermd is tegen regen en vocht. Gebruik indien nodig verlengsnoeren met waterdichte behuizingen.

Conclusie

Met feestverlichting voor buiten creëer je een betoverende omgeving. Experimenteer met de verschillende soorten sfeerverlichting en maak verschillende combinaties van kleuren om een ruimte te creëren die perfect aansluit op de gelegenheid. Of je nu gaat voor slingerverlichting, vuurfakkels, mooie lantaarns of een tof neon sign, met een combinatie van deze soorten tuinverlichting breng je gegarandeerd elk tuinfeestje naar een hoger level. 

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *