Gender reveal party organiseren (tips)

In dit artikel geven we je allerlei leuke en vooral handige informatie voor een gender reveal party. Zo hebben we een aantal leuke en originele ideeën voor een gender reveal party voor je op een rij gezet. Ook geven we je wat tips mee waar je aan moet denken als je een gender reveal party gaat organiseren.

Wat is een gender reveal party?

Een gender reveal party is een feest waarbij de ouders in spé, samen met alle familieleden en vrienden, het geslacht van de nog ongeboren baby op een feestelijke manier bekend maken.
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op sociale media; een gezellige grote groep vrienden en familie die gezamenlijk aftellen voor de ouders in spé, waarna er op een verrassende wijze (de mogelijkheden zijn echt oneindig) de kleur blauw of roze tevoorschijn komt.
Een gender reveal party is een uit Amerika overgewaaide traditie en duikt tegenwoordig steeds vaker op in ons kleine kikkerlandje. Sociale media staan er vol mee. En terecht, want wat is er nou leuker dan op een feestelijke manier het geslacht van de nog ongeboren baby kenbaar maken in het bijzijn van vrienden en familie?!

Gender reveal party ideeën

Zoals je waarschijnlijk al door hebt, zijn de mogelijkheden voor de bekendmaking van het geslacht van de baby tijdens een gender reveal party eindeloos. Natuurlijk willen jij en je partner (of in het geval van een verrassing; jij voor je beste vriend/vriendin) dit zo goed mogelijk aanpakken met een leuk en origineel verrassingsmoment. Om je daar een beetje mee op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal leuke en vooral ook originele gender reveal party ideeën voor je op een rijtje gezet.

Ballon met confetti

Gender reveal confetti ballon
Gender reveal confetti ballon

Een leuke manier om het geslacht van de nog ongeboren baby bekend te maken aan de vrienden en families is natuurlijk met een gender reveal ballon vol blauwe of roze confetti. Tel met elkaar af tot 1, waarna de ouders in spé de grote ballon mogen lek prikken. Het resultaat is een mooie confettihemel! Wat gaat het worden? Blauw… of roze…? SPANNEND!

Poederblusser

Poederblusser gender reveal
Poederblusser gender reveal

Een brandblusser? Nee! Nouja, wel een beetje, maar dit keer zul je het niet nodig hebben om er een brandje mee te blussen natuurlijk! We hebben het ditmaal over een gender reveal poeder blusser die gevuld is met één van de typerende kleuren blauw of roze. Zodra het moment van de bekendmaking is aangebroken en de spray wordt ingedrukt, wordt er een grote hoeveelheid gekleurde poeder de lucht in geschoten. Een mooi effect op het moment zelf, maar vooral ook op iedere foto!

Confettikanon

Confetti gender reveal party
Confetti gender reveal party

De confettikanonnen; ze geven een mooi visueel effect, zijn er in allerlei soorten en maten en zijn ideaal voor feestjes en bij winsten van wedstrijden. Echter is een confettikanon ook perfect voor gender reveal parties. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een groot confettikanon die je samen met je partner op het juiste moment laat knallen. Nóg leuker is om dit gezamenlijk te doen met alle genodigden. Dit zorgt voor een mooi effect waarbij de volledige lucht kort is gekleurd met blauwe of roze confetti.

Poederkanon

Poederkanon gender reveal party
Poederkanon gender reveal party

Ook een poederkanon zorgt voor een mooi visueel effect in de lucht. Ditmaal komt er geen confetti vrij, maar een hoop mooi gekleurde poeder, wat de lucht kort kleurt in blauw of roze. Waar de confetti bij een confettikanon zorgt voor mooie flikkerende deeltjes in de lucht, zorgt een poederkanon voor een mooi gekleurd “rook” effect.
3….2….1…. knallen maar!

Folieballon uit doos

Folieballon uit doos gender reveal
Folieballon uit doos gender reveal

Ben je van plan om de gender-reveal party binnenshuis te organiseren, dan is een wat meer woonkamer-vriendelijke verassing misschien wat handiger. Wat dacht je van een leuke surprise box met folieballon. Ditmaal geen knallende confetti- of poederkanonnen (met achteraf toch wel stiekem wat rommel), maar een schattige heliumballon in de kleur blauw of roze, die tevoorschijn komt zodra de box wordt geopend. Een leuke, schattige en wat meer huiskamer-vriendelijke manier om het geslacht bekend te maken.

Taart

Taart gender reveal party
Taart gender reveal party

Natuurlijk mag een taart sowieso niet ontbreken tijdens een gender reveal party. Heerlijk met z’n allen bijpraten en nagenieten van het moment-supreme, onder het genot van een lekker stuk taart.
Nóg leuker is om juist de taart voor het specifieke moment centraal te stellen. Een taart met een gekleurde vulling, waarbij de buitenkant leuk is opgemaakt met roze en blauwe elementen en de vulling aan de binnenkant nog een verrassing is. Pas zodra de taart wordt aangesneden, is de kleur blauw of roze te zien. Een leuke en vooral ook smakelijke surprise! 

Piñata

Gender reveal piñata
Gender reveal piñata

Een andere leuke manier is de welbekende piñata. Je kent ze wel; die felgekleurde, vaak van papier-maché gemaakte figuren, gevuld met een hoop confetti en leuke cadeautjes. De bedoeling is om de piñata vervolgens door de persoon van het feest geblinddoekt kapot te laten slaan met bijvoorbeeld een stok.
Een piñata is leuk voor (kinder)feestjes, maar ook zeker als verrassingselement voor een gender reveal party. De piñata is dan gevuld met confetti in de kleur van het bijpassende geslacht. Uiteraard hoef je deze niet geblinddoekt kapot te slaan, want jij/jullie samen willen natuurlijk meteen weten of het een jongen of meisje wordt. Vaak is een gender reveal piñata voorzien van een trekkoord, waarna de inhoud uit de piñata valt.

Cupcakes/snacks

Gender reveal cupcakes
Gender reveal cupcakes

Naast de taart, zijn gevulde cupcakes in de kleuren blauw of roze ook een leuke manier om het geslacht van de nog ongeboren baby bekend te maken. Zoals hierboven op de afbeelding te zien is, houdt de opmaak het vanaf de buitenkant nog spannend. Een leuk idee is om vervolgens de binnenkant te vullen met crème in combinatie met een roze of blauwe kleurstof. Ditmaal staat er niet 1 taart in het midden, maar hebben alle genodigden een lekkere cupcake in handen. Tel met elkaar af en laat vervolgens iedereen tegelijkertijd een hap nemen. 

Siervuurwerk

roze vuurwerk
roze vuurwerk

Tot slot is blauw of roze vuurwerk een leuk en origineel idee om het geslacht kenbaar te maken. Natuurlijk wordt een complete vuurwerk-cake met harde klappen en mooie sierboeketten een beetje lastig, aangezien dat buiten 31 december in Nederland verboden is. Toch zijn er genoeg leuke alternatieven, zoals fonteinen en handfakkels die het gehele jaar afgestoken mogen worden.   

Benodigdheden voor een gender reveal party

Bij het organiseren van een gender reveal party komt toch wel wat kijken. Natuurlijk draait alles om het moment-suprème, waarbij jullie gezamenlijk de surprise-act in gang zetten en het geslacht publiekelijk bekend maken. We begrijpen dan ook dat het uitkiezen van een leuke gender reveal optie (zie hierboven) het allerleukst is. Toch zullen de genodigden ook een leuke uitnodiging moeten ontvangen, zal de locatie ook een beetje leuk aangekleed moeten worden en mogen lekkere hapjes natuurlijk niet ontbreken.
Om je een handje op weg te helpen, hebben we hieronder de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

Gender reveal party uitnodiging

Met een leuke uitnodiging wek je alvast interesse op bij de genodigden. Hoe leuker de uitnodiging, hoe beter. Waarsschijnlijk vraag je je nu een beetje af; ga ik voor een mooie fysieke uitnodiging per post, of kies ik voor een leuke digitale uitnodiging die ik gemakkelijk online kan delen? Tja, een lastige keuze als je het ons vraagt, maar we geven je graag de beste informatie over beide mogelijkheden. Zo kun je hopelijk wat gemakkelijker een keuze maken.

Digitale uitnodiging gender reveal party

Digitale uitnodiging gender reveal party

Nu we leven in een online tijd waarbij de smartphones niet meer weg te denken zijn en vrijwel iedereen er 1 bezit, is het maken en versturen van een digitale uitnodiging natuurlijk ideaal en nog nooit zo makkelijk geweest. Daar komt bij kijken dat iedereen regelmatig op zijn of haar smartphone kijkt. Een uitnodiging is dan zo ontvangen en de datum kan dan ook meteen in de agenda worden gereserveerd. Ook zijn de mogelijkheden bij het maken van een online uitnodiging eindeloos. Je kan de uitnodiging via de online customizer vrijwel altijd maken zoals jij voor ogen hebt.

Fysieke uitnodiging gender reveal party

Fysieke uitnodiging gender reveal party

Ondanks het feit dat een digitale uitnodiging helemaal eigen gemaakt kan worden, komt het versturen van een fysieke kaart naar een specifiek adres bij de ontvanger nét wat persoonlijker over.  Daarnaast zorgt het krijgen van leuke post altijd voor een glimlach op het gezicht van de ontvanger.
Ook voor fysieke uitnodigingen zijn er tal van mogelijkheden om de kaart helemaal naar wens te maken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij kaartje2go. Je kunt hier kiezen uit een hoop verschillende designs. Daarnaast krijg je als ingelogde klant ook een gratis proefdruk. Zó weet je zeker dat de kaart helemaal is zoals jij voor ogen hebt. 

TIP: Voeg een dresscode toe aan de uitnodiging. Vraag of de genodigden zich willen kleden in de kleur waarvan zij denken dat dat het geslacht wordt. Denk je dat het een jongen wordt? Doe dan blauwe kleding aan. Denk je dat het een meisje gaat worden? Draag dan iets roze.

Gender reveal party decoratie

Ook de versiering mag niet ontbreken bij een gender reveal party. Uiteraard blijft het geslacht tot de bekendmaking geheim. Versiering in 1 specifieke kleur is dan ook geen optie, maar het terug laten komen van beide kleuren natuurlijk wel. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een mooie ballonnenboog of leuke slingers in de kleuren roze en blauw. Met een wat luxere boy-or-girl-slinger, speciaal voor gender reveal parties, breng je de stemming er natuurlijk helemaal goed in.
Hier vind je een overzicht met leuke slingers, (folie)ballonnen en banners. 

Feesthapjes

Hapjes, snacks en drankjes. Ze horen bij elk feestje. Misschien is een schaal met bittergarnituur alleen niet helemaal de juiste snack voor een gender reveal party.  Het moet nét even wat anders en specialer, toch?
Gelukkig zijn ook voor de gender reveal party enorm veel mogelijkheden qua hapjes. Denk bijvoorbeeld aan lekkere chocozoenen, versierde cupcakes (als je deze natuurlijk niet gebruikt om het geslacht bekend te maken) of heerlijke donuts met blauwe en roze sprinkles. Neem hier maar eens een kijkje. Je vindt er meteen ook de bijbehorende recepten. 
Ook kun je natuurlijk op Pinterest een hoop lekkere passende snacks vinden.

Foto(graaf)

Naast een leuk en origineel gender reveal idee behoort een fotograaf misschien ook wel in het rijtje van de belangrijkste elementen. Uiteraard maakt iedereen tegenwoordig met zijn of haar smartphone snel en gemakkelijk mooie foto’s en video’s van speciale momenten. Echter zijn een aantal professionele foto’s (digitaal of hardcopy) van dit speciale moment een must-have waar je voor de rest van je leven plezier van zult hebben. 

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *