De leukste vrijgezellenfeest activiteiten

Het is bijna zover! Je beste vriend(in) gaat bijna trouwen. Maar voordat het zover is, moeten jij en je vrienden natuurlijk nog wel een onvergetelijke vrijgezellenfeest activiteit organiseren voor de bruid of bruidegom in spé. 
In dit artikel vind je de leukste vrijgezellenfeest ideeën; specifiek voor vrouwen en specifiek voor de mannen.
Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop leuke vrijgezellenfeest activiteiten die zowel voor mannen als vrouwen perfect zijn. Ook die hebben we op een rijtje gezet.  
Laat je inspireren door de leukste vrijgezellenfeest ideeën, zodat de bruid(egom) in spé deze dag niet meer zal vergeten. 

Wat is een vrijgezellenfeest?

Een vrijgezellenfeest is een feest waarbij de bruid of bruidegom in spé voor het laatst als vrijgezel door het leven gaat voordat hij of zij officieel in het huwelijksbootje stapt met zijn of haar partner. De traditie is dan ook dat dit feest enige tijd vóór de bruiloft wordt georganiseerd door (éen van) de beste vrienden van de bruid of bruidegom in spé. Het uiteindelijke doel van dit leuke (en vooral hilarische) feest is dan ook een geweldige dag en/of avond samen met de beste vrienden.

Voor een vrijgezellenfeest bestaat er geen “standaard” manier of niveau. Het hangt natuurlijk helemaal af van wat voor een persoon de bruid of bruidegom in spé is. Past een leuke workshop of spellen quiz goed bij deze persoon? Of is de persoon wat meer “out going” en past een gezellige (sportieve) activiteit of een avond flink stappen toch wat beter in zijn of haar straatje?

Ondanks dat er geen standaard niveau is voor een vrijgezellenfeest, komen natuurlijk wél een aantal tradities bij kijken.
Allereerst draait deze hele dag/avond om de bruid of bruidegom in spé. Alle aandacht gaat dan ook naar deze persoon.
Ook mag hij of zij best een beetje in de maling genomen worden en uit de comfort-zone worden getrokken. Jij/jullie als onderdeel van de vriendengroep weten het best hoe dit op een leuke manier aangepakt kan worden.
Klaar om een tof vrijgezellenfeest te organiseren?

Vrijgezellenfeest voor vrouwen

Uiteraard willen jij en de andere vriendinnen samen een onvergetelijk vrijgezellenfeest organiseren voor jullie beste vriendin; de bruid in spé. Het is immers de laatste keer dat jullie met z’n allen kunnen genieten van jullie nog niet getrouwde vriendin, voordat zij officieel het huwelijksbootje in stapt en het volgende hoofdstuk in haar leven van start gaat. Tijd voor een goed feestje, toch!?
Om je een handje op weg te helpen bij het organiseren, hebben we hieronder een aantal leuke en originele vrijgezellenfeest activiteiten voor een leuke vrijgezellenparty op een rij gezet. Time to have fun ladies!

Creatieve workshops

Schilderworkshop

schilder workshop
Schilderen

Een heerlijke middag lekker actief bezig zijn tijdens een leuke schilderworkshop. Ideaal als creatieve vrijgezellenfeest activiteit! Is de bruid in spé creatief aangelegd en houdt zij wel van een beetje ontspanning? Dan weten wij zeker dat dit dé ideale activiteit zal zijn.
Misschien heb je er wel eens van gehoord; Dikke dames schilderen. Gegarandeerd een hoop gezelligheid (met hopelijk een leuk resultaat) tijdens jullie creatieve bezigheid.

Beauty workshops

wellness producten
Wellness producten

Naast de schilderworkshops zijn er ook vele andere soorten workshops waar jullie al jullie creativiteit eens goed op kunnen loslaten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke make-up workshop of een mooie wellness-workshop waarbij jullie heerlijke wellness producten gaan maken. Zo’n beautyworkshop is perfect als vrijgezellenfeest activiteit wanneer een beetje ontspanning ook stiekem een voorkeur heeft.

Culinaire workshops

Cocktailworkshop

Cocktail workshop
Cocktails

Gaan jullie wel eens samen met de bruid in spé een avondje uit onder het genot van een lekkere cocktail? Dan is een leuke cocktailworkshop de perfecte vrijgezellenfeest activiteit. Altijd al eens willen weten hoe het is om cocktails te leren maken van een echte bartender? Dit is jullie kans!

Wijnproeverij

wijnproeverij
Verschillende wijnen

ook een wijnproeverij is een leuke activiteit als onderdeel van een vrijgezellenfeest. Want laten we eerlijk zijn ladies; van een heerlijk wijntje houden we stiekem allemaal wel, toch!?
Wijnproeverijen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je wijnproeverijen in een mooie omgeving, zoals een historisch chateau, een wijngaarde of een mooie winkel, waarbij de omgeving bijdraagt aan een unieke ervaring. 
Daarnaast kan een wijnproeverij ook gewoon lekker thuis! Er zijn genoeg bedrijven/sommeliers die met de beste wijnen op de gewenste locatie komen. Zo hoeven jullie niet de deur uit. Stiekem ook wel lekker, toch?

Bonbons maken

Bonbons maken
Chocolade bonbons maken

Chocolade bonbons; misschien wel een van de favoriete snacks onder de vrouwen. En terecht, want het is héérlijk en daarnaast zorgt het eten van chocolade ook voor de aanmaak van dopamine; een gelukshormoon. 
Het eten van chocolade vrolijkt ons op, maar het maken van eigen bonbons, in het gezelschap van je beste vrienden is natuurlijk helemaal ideaal! Want wat is er nou leuker dan het eten van chocolade bonbons die jullie zelf hebben gemaakt?! Tijd voor een leuke workshop bonbons maken!

Erotische workshops

Sex toys workshop

sekssspeeltjes
seksspeeltjes

De leukste vrijgezellenfeest activiteiten zijn degene met een pikant randje, toch!? Laat die ongemakkelijke, maar vooral lachwekkende momenten maar komen tijdens een hilarische “sex-toys-party”. 
Met een Sex-toys-party komt de sexpert langs met een groot assortiment seksspeeltjes. Jullie starten met een grappige quiz, krijgen een grote collectie accessoires te zien, krijgen uitleg over de beste aftrektechnieken, krijgen een mooi fotomoment voor in de boeken en na afloop gaan jullie met de “bestseller van het moment” naar huis. 
Nieuwsgierig geworden? Boek dan een sex-toys-party.

Piemels pimpen

Piemels pimpen
Piemels gemaakt van gips

Piemels pimpen? Wat? Ja, je hoort het écht goed. Net even wat anders dan dat “standaard” etentje met de vriendinnen. Tijdens een workshop piemels pimpen is het tijd om al jullie creativiteit naar boven te laten komen en de ideale piemel te creëren. Uiteraard gaat dit gegarandeerd gepaard met een hoop humor en buikpijn van het lachen!
Is het dan gewoonweg een piemel schilderen op canvas? Nee nee, echt met de hand, gemaakt van gips. Laat die creativiteit maar z’n gang gaan tijdens deze lachwekkende vrijgezellen activiteit! Worden het piemels met glitters, strikken, veren of oogjes? En hoe groot moet ‘ie zijn? Want heel eerlijk; size does matter, right ladies? Aan jullie de eer!

Paaldansen

paaldans cursus
paaldans cursus

Ook paaldansen mag niet ontbreken in de lijst met de leukste vrijgezellenfeest activiteiten. Een paaldans workshop met een pikant randje is ideaal voor een vrijgezellenfeest. Ongemakkelijk? Misschien een beetje. Hilarisch? Dat absoluut! 
Tijdens een sexy pole workshop (een workshop met een pikant randje) leer je hoe je sierlijk kunt bewegen op een sensuele manier. Trek die stoute hakken maar aan ladies! 

Spellen voor thuis

Quiz

quiz time
Quiz time

Naast workshops zijn leuke spelletjes voor thuis uiteraard ook hartstikke leuk. Nee, geen stom langdurig spelletje Monopoly, maar een spel met een stuk meer pit.
Wat dachten jullie van een lachwekkende quiz, gericht op de bruid in spé. En dan natuurlijk over de bruidegom in spé. Hoe goed kennen zij elkaar nou echt? Wel vergt dat van jullie als beste vriendinnen vooraf wat ondervragingen bij de bruidegom, maar dat resulteert natuurlijk wel in hilarische momenten.

TIP: Ga met een groepje vriendinnen bij de bruidegom langs en stel hem al jullie originele vragen. Terwijl jullie deze aan hem stellen, nemen jullie alles op met een camera. Vervolgens, op de dag van de vrijgezellenparty, stellen jullie dezelfde vragen aan jullie beste vriendin; de bruid in spé. Zodra zij antwoord geeft op jullie vragen, laten jullie het antwoord van de bruidegom zien. Hoeveel gaat ze er goed hebben?

Partygames

Een avondje gezelligheid met heerlijke muziek uit je speakers, in combinatie met heerlijke wijntjes en een leuke partygame zorgt natuurlijk ook voor een onvergetelijk vrijgezellenfeestje.

Vrijgezellenfeest kleding vrouwen

Bij een vrijgezellenfeest hoort natuurlijk een grappig outfit. Het moet voor de bruid in spé (en voor jullie als vriendinnen) een dag worden om nooit meer te vergeten. Een grappig vrijgezellen outfit voor de bruid in spé mag dan ook niet ontbreken. Jullie mogen haar best een beetje plagen ;p.

Vrijgezellenfeest accessoires vrouw

Als jullie het als vriendinnengroep toch een beetje subtiel willen houden, dan zijn wat leuke accessoires perfect om te dragen tijdens een vrijgezellenfeest. Ga bijvoorbeeld voor een leuke “Bride to be” sjerp, of ga voor een leuke grappige bruidshoed met sluier.

Zijn jullie van plan om de bruid in spé toch wat meer te kakken te zetten? Dan zijn pikante accessoires ideaal. Een tikkeltje ongemakkelijk voor de bruid in spé, maar hilarisch voor jullie als vriendengroep. Ga bijvoorbeeld voor een grappige tiara met piemels, of juist een bril in piemel vorm. De keuze is reuze!
Bekijk hier de grappigste vrijgezellen-accessoires.

Vrijgezellenfeest kleding vrouw

Zijn jullie van mening dat een ordinaire accessoire nog niet voldoende is? Dan is een compleet vrijgezellenfeest outfit voor de bruid in spé perfect om haar voor de laatste keer een beetje voor gek te zetten. 
Is de bruid in spé een wat dominanter type? Dan is een sexy politiepakje in combinatie met een zweep of een grappige roze politiestok perfect als outfit voor een vrijgezellenparty. 
Willen jullie dat langslopende mannen hun nek omdraaien? Ga dan voor een sexy trouwpakje en laat de bruid in spé zich maar eens lekker ongemakkelijk voelen.
Bekijk hier de grappigste vrijgezellen outfits

Vrijgezellenfeest voor mannen

Naast alle leuke vrijgezellenfeestjes specifiek voor vrouwen, zijn er ook een hoop toffe vrijgezellenfeest activiteiten die ideaal zijn voor de heren. Denk bijvoorbeeld aan lekkere culinaire workshops, sportieve activiteiten en game-uitjes. Uiteraard mogen de pikante erotische uitjes voor de mannen ook niet vergeten worden. Wat dachten jullie van een grappig stripdiner of een erotische politie striptease? De mogelijkheden om een tof vrijgezellenfeest te organiseren zijn eindeloos. Hieronder vind je de leukste.

Culinaire workshops

Bierproeverij

bierproeverij
Verschillende speciaalbieren

Is de bruidegom in spé een échte bierliefhebber? En houden jullie als beste vrienden ook wel van een heerlijk koud speciaal biertje? Dan is een bierproeverij de beste keuze als activiteit voor een mannen vrijgezellenfeest. 
Bierproeverijen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je bierproeverijen in brouwerijen, waar je daadwerkelijk ziet hoe het bier wordt gebrouwen. Ook heb je verschillende bierproeverijen voor thuis. De biersommelier komt dan met zijn/haar kennis en een mooi samengesteld assortiment naar de gewenste locatie, waar hij of zij jullie voorziet van een leuke en vooral lekkere middag/avond vol heerlijke bieren. 

Whiskey proeverij

whiskey proeverij
Whiskey proeverij

Houdt de bruidegom in spé niet zo van bier en heeft hij bijvoorbeeld een liefde voor sterkere dranken? Dan is een leuke whiskey proeverij perfect als activiteit voor een vrijgezellenfeest met een leuke groep vrienden.
Het leuke aan een whiskey proeverij is dat je de verschillende smaken leert onderscheiden en ook leert combineren. De whiskey-expert zal je daarnaast ook helemaal meenemen in de oorsprong van de verschillende soorten whiskey en het rijpingsproces.
Net zoals bij een bierproeverij zijn er ook verschillende mogelijkheden voor een whiskey proeverij. Zo kun je een proeverij op locatie laten verzorgen, of gezamenlijk naar een echte brouwerij gaan. 

Sportieve activiteiten

cardriften

drift cursus
Auto drift met achterband

Zijn jullie met een wat kleiner groepje? En is de bruidegom in spé iemand die wel van een beetje actie houdt en, buiten zijn toekomstige partner om, ook stiekem een liefde heeft voor auto’s? Dan is een drift workshop ideaal als activiteit tijdens een mannen vrijgezellenfeest. 
Tijdens zo’n driftcursus leren jullie verschillende drifttechnieken te gebruiken onder verschillende omstandigheden. Ideaal voor bij serieuze omstandigheden, maar natuurlijk ook hartstikke gaaf om eens in het echt mee te maken in een veilige omgeving. Vergeet geen foto’s te maken, want die zullen gegarandeerd spectaculair worden!

Paintball

paintball
Paintballen met vrienden

Tijd om jullie beste vriend, de bruidegom in spé, te verrassen met een spannend potje paintball; een tactisch en fanatiek spel waarbij jullie elkaar flink uitdagen. Schuil achter objecten, bescherm je teammaten en probeer tegelijkertijd de tegenstanders uit te schakelen. Tijd om de vrijgezel nog 1x goed te grazen te nemen;).

Erotische uitjes

Erotisch dineren

erotisch dineren
Vriendengroep erotisch dineren

Verras de bruidegom in spé met een spannend diner; een gezellig etentje met een erotisch randje. Het leuke aan zo’n diner is dat de vrijgezel in eerste instantie denkt dat het een “gewoon” diner is. Lekker met vrienden uiteten en slap lullen met elkaar. Totdat er ineens een sexy vrouw of man tevoorschijn komt en de vrijgezel volledig in de spotlights zet. Tijd voor een striptease!
Een erotisch diner is wat ons betreft hét perfecte vrijgezellen uitje voor mannen. Je gaat gezamenlijk lekker uiteten en daarnaast wordt de vrijgezel eens flink “aangepakt”. Een perfecte combinatie, toch!? Vergeet de foto’s niet mannen, want dit zijn momenten voor de rest van jullie leven!
Nieuwsgierig? Boek hier jullie erotische diner.

Game-uitjes

VR-gaming

VR-gaming
Man speelt VR-games

Sinds een aantal jaar heeft de game industrie er een nieuwe variant bij: virtual reality gaming. Dit is een nieuwe technologie waarbij je met behulp van een zogeheten VR-bril en bijbehorende controllers in een compleet digitale wereld duikt. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende soorten VR-games. Duik bijvoorbeeld samen met je vrienden terug in de tijd en bevrijd gegijzelden uit handen van slechteriken met jouw VR-wapens. 
Klaar voor een origineel en uitdagende activiteit?

Overig

Carsmash Amsterdam

Altijd al eens dat gevoel gehad dat je iets he-le-maal kapot wil meppen, maar het toch maar even laat omdat je geen zin hebt om in de problemen te komen? Begrijpelijk (en verstandig). Echter heeft Carsmash Amsterdam heeft daar wel een ideale oplossing voor bedacht!
Bij Carsmash Amsterdam sla je samen met je vriendengroep complete auto’s kapot met behulp van grote hamers, knuppels, golfclubs en nog veel meer! Ram erop los, laat die diepliggende agressie even lekker naar boven komen en kom na afloop tot rust met een uitgebreide bbq. Een ideale vrijgezellenfeest activiteit voor mannen, toch? De bruidegom in spé kan zo nog 1 keer volledig uit zijn dak gaan, zonder dat dat zijn toekomstige partner afschrikt.
Een dagje Carsmash Amsterdam kun je hier boeken!

Vrijgezellenfeest kleding mannen

Ja mannen, bij een vrijgezellenfeest hoort natuurlijk een leuk vrijgezellen outfit. Dat geeft een mooi humoristisch randje aan de mooie dag. Jullie beste vriend, de bruidegom in spé, moet het dan ook van jullie hebben. Tijd om een mooi gek outfit te scoren voor de nog vrijgezel in jullie midden.

Vrijgezellenfeest accessoires man

Accessoires voor een vrijgezellenfeest vormen een leuke eye-catcher voor anderen. Iedereen mag namelijk best weten dat de bruidegom in spé op dat moment een vrijgezellenparty heeft en met wat grappige accessoires lekker te kakken wordt gezet door zijn beste vrienden. Denk bijvoorbeeld aan petjes of buttons met grappige teksten over het komende huwelijk.
Bekijk de verschillende vrijgezellenfeest accessoires.

Vrijgezellenfeest kleding man

Hebben jullie het idee dat een paar gekke vrijgezellenfeest accessoires nog niet voldoende zijn voor de persoon in kwestie? Ga dan voor een compleet vrijgezellenfeest outfit! Hiermee weten jullie in ieder geval 100% zeker dat de bruidegom in spé zich alles behalve comfortabel gaat voelen. En heel eerlijk; stiekem is dat wel een beetje de bedoeling, toch!?
Ga bijvoorbeeld voor een t-shirt met een grappige bedrukking of ga nog een stapje verder met een compleet kostuum, zoals een ongemakkelijk konijnenpak. Mannen, succes met de verrassing ;).

Vrijgezellenfeesten voor zowel mannen als vrouwen

In het artikel hebben we tot nu toe allemaal leuke activiteiten voor een vrijgezellenfeest voor je op een rij gezet, waarbij we ons specifiek hebben gericht op de vrouwen en op de mannen. 
Echter zijn er natuurlijk ook een hoop leuke activiteiten die voor zowel mannen als vrouwen ideaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuke vrijgezellen activiteiten op wielen (karten, quad rijden of een leuke kickbike-tour). Ook verschillende soorten game-uitjes, zoals de bekende Wipeout baan, een spannende escaperoom of een sportief potje bubbelvoetbal zijn voor beide groepen hartstikke leuk. 

Vrijgezellen activiteiten op wielen

Karten

Maak van het komende vrijgezellenfeest een gezellige maar vooral ook competitieve middag waarbij jullie elkaar eens flink uitdagen tijdens een potje karten. Over het algemeen duurt een potje karten niet erg lang, maar daarna een lekker hapje eten of borrelen met elkaar zorgt dan gezamenlijk weer voor een perfect vrijgezellenfeest.

Kickbike-tour

Een kickbike is als het ware een soort mix tussen een fiets en een step. Vanwege de grote banden en de vormgeving kan je gerust een hele dag zonder moeite door mooie gebieden steppen. Een kickbike-tour is erg leuk als activiteit voor een relaxt vrijgezellenfeest op een mooie (warme) dag. 

Quad-rijden

Quad rijden is een sportief uitje met een flinke kick adrenaline. Stap op de vierwielige motoren en waag je door verschillende off-road landschappen zoals bossen, modderwegen en zandwegen. Ideaal als uitje voor een vrijgezellenfeest. Time to get dirty!

Game-activiteiten

Wipeout

Wipeout, wie kent het niet!? Bestorm met z’n allen verschillende hangende en stuiterende obstakels boven het water. Wie van de vriendengroep haalt als eerste veilig de overkant? 

Escaperoom

Escaperooms zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. En logisch, want je weet vooraf niet waar je aan toe bent. Je waant je als groep in een onbekende ruimte waarin je moet proberen te ontsnappen binnen een bepaalde tijd, zonder teveel bezig te zijn met de tikkende tijd. Lastig, uitdagend maar hartstikke leuk.

Heeft het komende vrijgezellenfeest een samenstelling van mensen die elkaar nog niet goed kennen? Dan is een escaperoom ideaal als vrijgezellenfeestje, aangezien iedereen met elkaar moet samenwerken en er geen tijd is om te lang over dingen na te denken wat misschien leidt tot ongemakkelijkheden.
Zorg er wel voor dat jullie voorafgaand of na afloop wat eten of iets anders hebben gepland, aangezien een escaperoom vaak maar rond de 1,5 uur duurt.  

Bubbelvoetbal

Bubbelvoetbal; je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op sociale media of misschien heb je het zelf wel al een keer gedaan. Een hi-la-risch spel voor een leuke groep vrienden.
Iedereen waagt zichzelf in een grote opblaasbare plastic bubbel, waarna jullie een potje voetbal gaan spelen. In tegenstelling tot een echt traditioneel potje voetbal, kun je nu volledig tegen je tegenstander aan beuken om de bal te veroveren. Het gevolg? Je vliegt een aantal meter door de lucht, zonder dat je er een schrammetje aan over houdt. Het gevoel is geweldig en het beeld is hilarisch.
Gaat het team van de bruid(egom) in spé winnen?

Dit bericht delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *